Σιγουριά Ριτσόλι ότι θα ισχύσουν οι 5 αλλάγες της FIFA εν μέσω κρίσης!

Ο Ιταλός αρχιδιαιτητής, Νίκολα Ριτσόλι, θεωρεί δεδομένο ότι η FIFA θα εγκρίνει τις πέντε αλλαγές στο ποδόσφαιρο της εποχής της κρίσης.

Σιγουριά Ριτσόλι ότι θα ισχύσουν οι 5 αλλάγες της FIFA εν μέσω κρίσης!

Ολοένα και πιο κοντά στην εφαρμογή του είναι το μέτρο των 5 αλλαγών σε ποδοσφαιρικούς αγώνες εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο Ιταλός αρχιδιαιτητής, Νίκολα Ριτσόλι, αποκάλυψε πως η FIFA, που πρότεινε, άλλωστε, την καινοτομία, θα προχωρήσει στην εφαρμογή της.

Μιλώντας στο «Sky Sport Italia», ο Ριτσόλι, δήλωσε ότι η Παγκόσμια Συνομοσπονδία θα εγκρίνει τις πέντε αλλαγές με σκοπό να βοηθήσει τις ομάδες και τους παίκτες, που προέρχονται από δίμηνη αποχή, στα ματς που προγραμματίζεται να γίνουν σε καταιγιστικούς ρυθμούς (και μάλιστα κατακαλόκαιρο...), ενώ διευκρίνισε ότι στο καμαράκι του VAR θα υπάρχουν τρία άτομα.

Η αγωνιστική δράση θα επιστρέψει με αγώνες ανά μικρά χρονικά διαστήματα και σε υψηλές θερμοκρασίες, γι' αυτό και πρέπει να βοηθηθούν οι παίκτες να αντέξουν την καταπόνηση, αποφεύγοντας τραυματισμούς.

«Θεωρώ πως η FIFA θα επιτρέψει τις πέντε αλλαγές. Σε αυτή τη φάση, με πολλά ματς μαζί και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πρέπει να κάνουμε ένα βήμα μπροστά για να βοηθηθούμε. Πρέπει να συμπεριφερόμαστε διαφορετικά και όταν μιλάμε για την απόσταση, προκειμένου να μην πάρουμε ρίσκα.

Επίσης, πρέπει να γίνει ένα βήμα μπροστά στην κουλτούρα μας, κάτι θετικό για όλους μας. Δουλεύουμε με την UEFA και τα άλλα μεγάλα πρωταθλήματα, προκειμένου να θέσουμε έναν κώδικα συμπεριφοράς», ανέφερε ο Ιταλός αρχιδιαιτητής.

Αναφορικά με το VAR, τόνισε πως θα υπάρχουν τρία άτομα αντί τέσσερα σε κάθε δωμάτιο, ώστε να έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους και θα φορούν μάσκες και γάντια για να προστατεύονται.