MLS: Σταδιακή επιστροφή στις ατομικές προπονήσεις

Σχεδόν δύο μήνες μετά την διακοπή του MLS, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, οι παίκτες της Ατλάντα Γιουνάϊτεντ, της Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι, της Ιντερ Μαϊάμι και της Ορλάντο Σίτι, είναι οι πρώτοι που επέστρεψαν στο γήπεδο και στις ατομικές προπονήσεις.

MLS:  Σταδιακή επιστροφή στις ατομικές προπονήσεις

«Είμαι πολύ χαρούμενος που έκανα αυτό το πρώτο βήμα, το οποίο ήταν το πιο δύσκολο, αυτό που μας ανησυχούσε περισσότερο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ματίας Πελεγκρίνι που αγωνίζεται στην Ιντερ Μαϊάμι του Ντέιβιντ Μπέκαμ.


Η διοίκηση της Ντιναμό Χιούστον έχει ανακοινώσει ότι το προπονητικό κέντρο θα ανοίξει τις πύλες του σήμερα Πέμπτη (07/05), ενώ οι διοικούντες αρκετών συλλόγων, όπως οι Μόντρεαλ Ιμπακτ, είναι περισσότερο επιφυλακτικοί και θα περιμένουν μερικές ημέρες.

Παράλληλα, υπάρχουν περίπου 15 σύλλογοι, δεν έχουν αυτήν την δυνατότητα, δεδομένων των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν στις Πολιτείες όπου εδρεύουν.

«Είμαι απόλυτα ικανοποιημένος. Έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία μας από τον σύλλογο», τονίζει ο Αργεντινός μέσος της Ατλάντα, Γκονσάλο Μαρτίνες. Μεταξύ των προληπτικών μέτρων που προβλέπονται για την επανέναρξη των ατομικών προπονήσεων, είναι ότι δεν επιτρέπεται να γυμνάζονται περισσότεροι από τέσσερις παίκτες ανά γκρουπ και ο καθένας απ΄ αυτούς καταλαμβάνει συγκεκριμένο χώρο στο γήπεδο.

Κάθε παίκτης φθάνει στο προπονητικό κέντρο φορώντας προστατευτική μάσκα και πριν την είσοδο του, ελέγχεται η θερμοκρασία του. Επίσης, οι εγκαταστάσεις πλύσης και απολύμανσης των χεριών είναι διαθέσιμες και οι θέσεις στους χώρους στάθμευσης έχουν σχεδιαστεί με τέτοιον τρόπο, ώστε να τηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας,..

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ