Ο Αλεσάντρο Μάτρι αποχώρησε από την ενεργό δράση

Την απόφασή του να «κρεμάσει» τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ανακοίνωσε ο 35χρονος Ιταλός επιθετικός Αλεσάντρο Μάτρι.

Ο Αλεσάντρο Μάτρι αποχώρησε από την ενεργό δράση

Τίτλοι τέλους για τον Αλεσάντρο Μάτρι μετά από μία πλούσια καριέρα στα ποδοσφαιρικά γήπεδα. Ο 35χρονος Ιταλός επιθετικός ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την ενεργό δράση και να κρεμάσει τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια, μετά από σχεδόν 17 χρόνια στους αγωνιστικούς χώρους.

«Μπορώ να πω ότι έκανα τα όνειρά μου πραγματικότητα. Όταν ξεκίνησα, δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι θα έχω κατακτήσει τρία πρωταθλήματα Ιταλίας. Δεν μπορώ να έχω παράπονο. Ωστόσο, έφτασα στο τέλος της διαδρομής. Οδηγήθηκα σε αυτήν την απόφαση έπειτα από το πρώτο εξάμηνο της παρουσίας μου στην Μπρέσια», είπε αρχικά ο Μάτρι.

Για τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση, σημείωσε: «Έχασα κάποια από τα ερεθίσματα που είχα και δεν ένιωθα καλά στο γήπεδο. Δεν ένιωθα πλέον ότι παίζω ποδόσφαιρο και δεν είναι στον χαρακτήρα μου να παίζω σε ομάδα που δεν μπορώ να δώσω ό,τι χρειάζεται. Δεν είχα πολλές προτάσεις και δεν ικανοποιήθηκα από αυτές που μου έγιναν. Προτίμησα να μην… ξεγελάσω τον εαυτό μου. Θα μου λείψει η ζωή ως ποδοσφαιριστής, αλλά μόνο μια μεγάλη πρόταση θα μπορούσε να με κάνει να αλλάξω άποψη».

Την εφετινή αγωνιστική περίοδο ο Μάτρι αγωνίστηκε στην Μπρέσια με την μορφή δανεισμού από την Σασουόλο, ωστόσο δεν κατάφερε να σκοράρει σε οχτώ εμφανίσεις του με τον σύλλογο σε όλες τις διοργανώσεις.

Κατά την διάρκεια της ποδοσφαιρικής του καριέρας ο Μάτρι αγωνίστηκε μεταξύ άλλων σε Μίλαν, Γιουβέντους, Φιορεντίνα, Λάτσιο, Κάλιαρι και πέτυχε 125 γκολ σε 494 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις.

Οι μοναδικοί τίτλοι που κατέκτησε στην καριέρα του ήταν στο διάστημα της «θητείας» του στην Γιουβέντους, καθώς στέφθηκε τρεις φορές πρωταθλητής και δύο Κυπελλούχος Ιταλίας, ενώ κατέκτησε και ένα ιταλικό Σούπερ Καπ.

Με την εθνική ομάδα της χώρας του έπαιξε από το 2011 ως το 2015 και σκόραρε μία φορά σε επτά συνολικά ματς.

Με 300 συμμετοχές στο Καμπιονάτο και 90 γκολ, τον στέλνουν στον Ολυμπιακό (vid)