Μαλντίνι: «Είμαι ο μεγαλύτερος λούζερ στην ιστορία»

Ο άλλοτε κεντρικός αμυντικός και θρύλος της Μίλαν Πάολο Μαλντίνι πραγματοποίησε μία καριέρα που πολλοί θα ζήλευαν, αλλά ο ίδιος μίλησε με σκληρά λόγια τον εαυτό του τονίζοντας πως είναι ο μεγαλύτερος λούζερ. 

Μαλντίνι: «Είμαι ο μεγαλύτερος λούζερ στην ιστορία»

Ο Πάολο Μαλντίνι αποτελεί αναμφίβολα έναν από τους σπουδαιότερους κεντρικούς αμυντικούς που έβγαλε το ποδόσφαιρο. Ο άλλοτε στόπερ της Μίλαν πραγματοποιήσε μία τρομερή καριέρα με αρκετά τρόπαια και διακρίσεις, ωστόσο όλα όσα πέτυχε σαν ποδοσφαιριστής δεν δείχνουν να του... φτάνουν.

Αυτό φανερώνουν τουλάχιστον οι δηλώσεις του Ιταλού ο οποίος αποκάλεσε τον εαυτόν του ως τον μεγαλύτερο λούζερ στην ιστορία λόγω των τελικών που έχει χάσει ενώ μετανιώνει που δεν πήγε στο Μουντιάλ του 2006 το οποίο και κατέκτησε η Ιταλία.

«Πιστεύω πως είμαι ο μεγαλύτερος λούζερ στην ιστορία. Κέρδισα πολλούς τίτλους, μεταξύ τους και πέντε φορές το Champions League, αλλά έχω χάσει πολλές κούπες. Έχω χάσει τρεις τελικούς Champions League, έναν τελικό Ευρωπαϊκού Σούπερ Καπ, τρεις τελικούς Διηπειρωτικού, έναν τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου, έναν τελικό Euro και έναν ημιτελικό Μουντιάλ μεταξύ άλλων», ανέφερε αρχικά ο Πάολο Μαλντίνι.

Όσο για την στιγμή που μετανιώνει ο θρύλος της Μίλαν είπε: «Θυμάμαι πως πριν το Μουντιάλ του 2006 ο Μαρτσέλο Λίπι με είχε καλέσει και είχα αρνηθεί. Όταν είδα ότι κατακτήσαμε το Μουντιάλ σκέφτηκα ‘πόσο άτυχος είμαι;’ Έτσι η τελευταία μου μεγάλη διοργάνωση ήταν στο Μουντιάλ του 2002, όταν δεν μας άφησαν να κερδίσουμε».