Serie Α: Το πλάνο για τίτλο, άνοδο και υποβιβασμό σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Στην Ιταλία η «Corriere dello Sport» αναφέρεται σε δημοσίευμά της στο πλάνο της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου σε περίπτωση οριστικής διακοπής. Τι γίνεται με τον τίτλο, τους υποβιβασμούς και τις ανόδους.

Serie Α: Το πλάνο για τίτλο, άνοδο και υποβιβασμό σε περίπτωση οριστικής διακοπής

Την ώρα που στην Ιταλία ακόμη δεν είναι ξεκάθαρο εάν θα έχουμε και πάλι σέντρα στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, η εφημερίδα «Corriere dello Sport» αναφέρεται στο πλάνο της ομοσπονδίας σε περίπτωση οριστικής διακοπής.

Κανένας δεν ξέρει εάν στη γειτονική Ιταλία θα έχουμε επανέναρξη των πρωταθλημάτων και, όπως είναι λογικό, πολλοί σκέφτονται ήδη τι θα συμβεί σε περίπτωση που η σεζόν δεν ολοκληρωθεί και έχουμε οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων.

Όπως αναφέρει η «Corriere dello Sport», σε περίπτωση που τελικά δεν ολοκληρωθεί η φετινή αγωνιστική περίοδος, η ομοσπονδία (FIGC) σκέφτεται να μην απονεμηθεί το πρωτάθλημα στη Serie A!

Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την ιταλική εφημερίδα, η Γιουβέντους, που είναι στην κορυφή του πρωταθλήματος, ενημέρωσε την ομοσπονδία ότι δεν ενδιαφέρεται να πάρει τον τίτλο στα χαρτιά.

Βέβαια, στην Ιταλία ο τίτλος δεν είναι καπαρωμένος από τη Γιουβέντους, αφού σε 26 ματς έχει 63 βαθμούς, έναν μόλις περισσότερο από τη Λάτσιο και έτσι κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ότι θα έπαιρνε και το πρωτάθλημα.

Όσον αφορά τους υποβιβασμούς και τις ανόδους, η ομοσπονδία δεν θέλει να βάλει... φρένο στις ομάδες που θα ανέβουν κατηγορία, ενώ υπάρχει σκέψη και να ισχύσουν κανονικά οι υποβιβασμοί, αν και τα πρωταθλήματα δεν θα ολοκληρωθούν!

Βέβαια σε αυτή την περίπτωση πολύ δύσκολα οι ομάδες θα το δεχθούν, καθώς θα είναι άδικο εάν και εφόσον δεν έχουν ολοκληρωθεί οι αγώνες να υποβιβαστούν.