Επίσημο: Στην Παρί Σεν Ζερμέν το πρωτάθλημα Γαλλίας

Πρωταθλήτρια Γαλλίας με κάθε επισημότητα είναι η Παρί Σεν Ζερμέν, ενώ όπως ανακοίνωσε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της χώρας, η Λοριάν κατέκτησε τον τίτλο στην Ligue 2.

Επίσημο: Στην Παρί Σεν Ζερμέν το πρωτάθλημα Γαλλίας

Η Παρί Σεν Ζερμέν στέφθηκε και επίσημα πρωταθλήτρια Γαλλίας, μετά το οριστικό τέλος της εφετινής αγωνιστικής περιόδου, λόγω κορονοϊού.

Η πρωταθλήτρια είχε προβάδισμα 12 βαθμών από τη δεύτερη Μαρσέιγ, όταν η σεζόν μπήκε στον... πάγο, στο πλαίσιο των μέτρων της γαλλικής κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης της πανδημίας.

Ο πρόεδρος της Παρί Σεν Ζερμέν, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, αφιέρωσε τον τίτλο της σε γιατρούς και νοσοκόμους που «έδιναν μάχη στην πρώτη γραμμή».

«Θέλουμε να αφιερώσουμε τον τίτλο της σεζόν 2019-20 στο ιατρικό προσωπικό και σε όλους τους ήρωες της καθημερινότητας. Σε αυτούς που ήταν στην πρώτη γραμμή και θυσίασαν τον εαυτό τους επί εβδομάδες και έχουν κερδίσει τον βαθύτατο θαυμασμό μας» είπε ο Αλ-Κελαϊφί.

Πρωταθλήτρια Γαλλίας η Παρί Σεν Ζερμέν μετά την διακοπή του πρωταθλήματος

Η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Γαλλίας ανακοίνωσε επίσης ότι η Λοριάν αναδείχθηκε πρωταθλήτρια της Ligue 2.

O Nτιντιέ Γκιγιό, εκτελεστικός διευθυντής της Professional Football League (LFP) είπε ότι η Γενική Συνέλευση (20 Μαΐου) θα αποφασίσει σχετικά με τη μορφή της Ligue 2 και για τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβαστούν από τη Ligue 2 και θα πέσουν από τη Ligue 1.