Από εβδομάδα η απόφαση για το πρωτάθλημα της Κύπρου

Η Κυβέρνηση στην Κύπρο άναψε το πράσινο φως για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, αλλά η οριστική απόφαση θα παρθεί από την ομοσπονδία την επόμενη εβδομάδα.

Από εβδομάδα η απόφαση για το πρωτάθλημα της Κύπρου

Στην Κύπρο ανακοινώθηκαν οι φάσεις χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων που είχαν ληφθεί λόγω του κορονοϊού. Ο Υπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου ανακοίνωσε πως οι ομάδες θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις από τις 18 Μαΐου, ενώ τα πρωταθλήματα θα μπορούν να επαναρχίσουν από τις 9 Ιουνίου.

Βέβαια δεν πρόκειται για κάποια οριστική απόφαση όσον αφορά στα πρωταθλήματα, διότι πέταξαν το μπαλάκι στις ομοσπονδίες και στα σωματεία. Αυτοί θα κληθούν να πάρουν την οριστική απόφαση για τις τύχες του κυπριακού ποδοσφαίρου.

Είναι αρκετές οι ομάδες που έχουν αντιρρήσεις και δεν είναι υπέρ της επανέναρξης του πρωταθλήματος επιδιώκοντας οριστική διακοπή. Πάντως η οριστική απόφαση αναμένεται να παρθεί από εβδομάδα σύμφωνα με τα τελευταία ρεπορτάζ από την Κύπρο.

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου θα ενημερώσει την UEFA για τις κυβερνητικές αποφάσεις για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα για το ποδόσφαιρο. Στη συνέχεια θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή προκειμένου να θέσει επί τάπητος τις τύχες όλων των διοργανώσεων στην Κύπρο.

Ο πρόεδρος της ΚΟΠ, Γιώργος Κούμας θα συναντηθεί με την επιδημιολογική ομάδα και θα γίνουν οι ανάλογες κινήσεις προκειμένου να παρθεί και η οριστική απόφαση κάτι που θα γίνει από εβδομάδα.