Ενστάσεις από 17 ομάδες στο πρωτόκολλο υγείας της ιταλικής ομοσπονδίας

Μόλις τρεις ομάδες από τις είκοσι της Serie Α δέχτηκαν το πρωτόκολλο υγείας της ιταλικής ομοσπονδίας για να επιστρέψουν στα γήπεδα.

Ενστάσεις από 17 ομάδες στο πρωτόκολλο υγείας της ιταλικής ομοσπονδίας

Μετ’ εμποδίων συνεχίζει η προσπάθεια της ιταλικής Ομοσπονδίας για επιστροφή στην αγωνιστική δράση. Κι αυτό διότι παρότι παρουσίασε ένα πρωτόκολλο υγείας για να ακολουθήσουν οι ομάδες για την επανέναρξη των προπονήσεων και ακολούθως του πρωταθλήματος, εν τούτοις μόλις τρεις σύλλογοι από τους είκοσι συνολικά του Καμπιονάτο το αποδέχτηκαν χωρίς παράπονα. Ο λόγος για την πρωταθλήτρια Γιουβέντους, την Λάτσιο αλλά και την Τζένοα.

Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera», οι υπόλοιπες 17 ομάδες παρουσίασαν σοβαρές ενστάσεις. Πέραν του ότι ζήτησαν περισσότερες διευκρινίσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα, παράλληλα απέστειλαν και μία λίστα με κάποια άλλα που θεωρούσαν ότι δεν καλύπτονταν στο πρωτόκολλο.

Ένα εξ αυτών είναι μεταξύ άλλων και το ποιος θα αναλάβει την ευθύνη σε περίπτωση που κάποιος αθλητής νοσήσει από τον κορονοϊό και αν θα είναι ο γιατρός της ομάδας, ο σύλλογος, η λίγκα, η Ομοσπονδία ή η κυβέρνηση.

Στα σημεία πάντως που έχει παρουσιάσει η Ομοσπονδία στο πρωτόκολλό της είναι να γίνονται τεστ και γενικότερες εξετάσεις στους συμμετέχοντες, να βρίσκονται λίγα άτομα κάθε φορά στα αποδυτήρια, οι συγκεντρώσεις των ομάδων να πραγματοποιούνται σε ανοιχτούς χώρους και οι παίκτες να κάνουν μπάνιο στα δωμάτιά τους.