Bίλεμ: Γιατί βγήκαν στους δρόμους οι οπαδοί της ομάδας των Βρουσάι, Παυλίδη (vid)

Οι οπαδοί της Βίλεμ, στην οποία αγωνίζονται οι Βρουσάι, Παυλίδης, βγήκαν στους δρόμους του Τίλμπουργκ για να πανηγυρίσουν την έξοδο της ομάδας στην Ευρώπη 

Bίλεμ: Γιατί βγήκαν στους δρόμους οι οπαδοί της ομάδας των Βρουσάι, Παυλίδη (vid)

Η απόφαση της ολλανδικής κυβέρνησης να διακοπεί οριστικά το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλού προκάλεσε οργή και αλλού πανηγύρια.

Η έκτη στο βαθμολογικό πίνακα και φιναλίστ του Κυπέλλου Ουτρέχτη (είχε προκριθεί στον τελικό, όπου θα αντιμετώπιζε τη Φέγενορντ) δεν δέχθηκε την απόφαση και με ανακοίνωσή της έκανε γνωστό ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια.

Η πέμπτη όμως της κατάταξης, Βίλεμ των Παυλίδη, Βρουσάι και Στρέζου, που βάσει της βαθμολογίας εξασφάλισε ένα εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League έχει κάθε λόγο να πανηγυρίζει με την εξέλιξη αυτή.

Μάλιστα οι οπαδοί της δεν κρατήθηκαν και βγήκαν στους δρόμους, με σημαίες και κασκόλ, καβάλησαν τα αυτοκίνητα και τα μηχανάκια τους και ξεσήκωσαν το Τίλμπουργκ στο πόδι.

Από την πλευρά της η Ουτρέχτη που τερμάτισε ένα βαθμό πίσω από τη Βίλεμ (αλλά με ένα ματς λιγότερο), θα δώσει την δική της μάχη στις αίθουσες των δικαστηρίων. Θυμίζουμε τη βαθμολογία στην Ολλανδία: 1) Άγιαξ 56, 2) Άλκμααρ 56, 3) Φέγενορντ 50, 4) Αϊντχόβεν 49, 5) Βίλεμ 44, 6) Ουτρέχτη 41.

Ήταν η πρώτη φορά στα 64 χρόνια ιστορίας της Eredivisie, που δεν αναδείχθηκε πρωταθλητής. Η τελευταία σεζόν ήταν η 1944-45, εξαιτίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε το βίντεο με τους πανηγυρισμούς στο Τίλμπουργκ