Serie A: Ομόφωνη απόφαση των 20 ομάδων να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

Παρά τον ενδοιασμό ορισμένων παραγόντων και τη φημολογία περί του αντιθέτου, οι 20 ομάδες της Serie A αποφάσισαν ομόφωνα την Τρίτη (21/4) να ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-2020, εφόσον βέβαια το επιτρέψουν οι κυβερνητικές και υγειονομικές αρχές της Ιταλίας.

Serie A: Ομόφωνη απόφαση των 20 ομάδων να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

«Θέλουμε να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα». Αυτό ήταν το μήνυμα και των 20 ομάδων που μετέχουν στη φετινή Serie A και ήταν ξεκάθαρο, όπως εκφράστηκε στην τηλεδιάσκεψη που έλαβε χώρα την Τρίτη στη γειτονική Ιταλία.

Η απόφαση που πάρθηκε στη σημερινή (21/4) συνεδρίαση της Λίγκας της Serie A ήταν ομόφωνη, αφού παρά τη φημολογία περί αντιρρήσεων επτά συλλόγων αλλά και τους ενδοιασμούς του υπουργού Αθλητισμού της Ιταλίας, Βιντσέντζο Σπανταφόρα, συμφώνησαν και οι 20 ομάδες της κατηγορίας.

«Επανέναρξη της Serie A, αλλά κεκλεισμένων των θυρών»

Ξεκαθαρίστηκε, βεβαίως, πως για να συμβεί αυτό είναι απαραίτητο και το «πράσινο φως» τόσο από την κυβέρνηση της Ιταλίας, όσο και από τις υγειονομικές αρχές της χώρας, δεδομένου πάντοτε του κινδύνου από τον κορονοϊό.

Ιταλός υπουργός Αθλητισμού: «Δεν ξεκινάω το πρωτάθλημα ή τις προπόνησεις στις 4 Μαΐου»

Παράλληλα, άπαντες που έλαβαν μέρος στη συνεδρίαση συμφώνησαν πως η Λίγκα οφείλει να κινηθεί βάσει των επιταγών της FIFA και της UEFA, σε σχέση με τα μέτρα ασφαλείας που πρέπει να τηρηθούν για τη διασφάλιση της υγείας όλων των συμμετεχόντων στο ιταλικό πρωτάθλημα.