«Επανέναρξη της Serie A, αλλά κεκλεισμένων των θυρών»

Ο Υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας Πιερπάολο Σιλέρι με δηλώσεις του άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο το πρωτάθλημα της Serie A να ξεκινήσει και πάλι αλλά σε άδεια γήπεδα.

«Επανέναρξη της Serie A, αλλά κεκλεισμένων των θυρών»

Οι Ιταλοί προετοιμάζουν το έδαφος για την σταδική επιστροφή στην κανονικότητα και ο Υφυπουργός Υγείας της χώρας, Πιερπάολο Σιλέρι με δηλώσεις του έδωσε πολλές πιθανότητες επανεκκίνησης της Serie A, αλλά σε γήπεδα χωρίς κόσμο.

Τόσο τα κρούσματα, όσο και οι θάνατοι από τον κορονοϊό παρουσιάζουν μείωση στην Ιταλία και στην γειτονική χώρα έχουν ορίσει την 4η Μαΐου ως τη μέρα που θα αρθεί το lockdown.

Την ίδια στιγμή οι Ιταλοί έχουν στο μυαλό τους και την επιστροφή στην αγωνιστικκή δράση - πολύ πιθανό σε κεκλεισμένων των θυρών γήπεδα -καθώς όπως δείχνουν τα πράγματα το Υπουργείο Υγείας έχει ανάψει το «πράσινο» φως.

«Ο αριθμός των λοιμώξεων μειώνεται, όπως και των ανθρώπων που βρίσκονται σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας. Σκεφτόμαστε τη δεύτερη φάση, όμως θα πρέπει να διατηρήσουν τις αποστάσεις και τη χρήση μάσκας.

Το πρόβλημα είναι στα ομαδικά αθλήματα και η επιστροφή στην κανονικότητα θα εξαρτηθεί από τα κρούσματα που θα παρατηρηθούν τις επόμενες εβδομάδες. Το σίγουρο είναι πως τα γήπεδα δεν μπορούν να ανοίξουν για τον κόσμο. Είναι πολύ πιθανό να επανεκκινήσει το ποδόσφαιρο, αλλά κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρωτόκολλο καταρτίστηκε κατάλληλα, αλλά θα περίμενα λίγο περισσότερο για να αξιολογήσω την πρόοδο της επιδημίας. Στα γήπεδα αν δεν υπάρχουν θεατές, δεν θα υπάρχει κίνδυνος», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Υπουργός Υγείας της Ιταλίας, Πιερπάολο Σιλέρι.