Από το «Μπερναμπέου» στο... προπονητήριο η Ρεάλ Μαδρίτης!

Σκέψεις στη Ρεάλ Μαδρίτης τα υπόλοιπα («κεκλεισμένων των θυρών») ματς της σεζόν να τα παίξει στο προπονητήριο του Βαλντμπέμπας («Αλφρέντο Ντι Στέφανο» ), ώστε να συνεχιστούν τα έργα ανακαίνισης του «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» αλλά και να περιοριστεί το λειτουργικό κόστος των αγώνων

Από το «Μπερναμπέου» στο... προπονητήριο η Ρεάλ Μαδρίτης!

«Πενία τέχνας κατεργάζεται» έλεγαν οι αρχαίοι και μπορεί η Ρεάλ Μαδρίτης να μην αντιμετωπίζει το φάσμα της χρεοκοπίας, αλλά στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που συνιστά η εποχή του κορονοϊού οι «μπλάνκος» προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν υπέρ τους όλες τις δυσμενείς καταστάσεις.

Έτσι μετά την περικοπή του 10% των ετήσιων απολαβών των αθλητών του συλλόγου (20% αν δεν ξαναπαιχθεί ποδόσφαιρο) σκέφτονται σοβαρά να μετακομίσουν για τα εναπομείναντα ματς της σεζόν - που θα γίνουν «κεκλεισμένων των θυρών» - από το «Σαντιάγκο Μπερναμπέου» στο προπονητήριο του Βαλντεμπέμπας που φέρει το όνομα του Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Εκεί όπου αγωνίζεται η δεύτερη ομάδα των «μερένγκες» η Καστίγια (σ. στην 3η Κατηγορία).

Κατ' αυτόν τον τρόπο όχι μόνο θα περιοριστούν τα λειτουργικά έξοδα κάθε αγώνα, αλλά θα μπορέσουν απρόσκοπτα να συνεχιστούν οι εργασίες αναμόρφωσης του εμβληματικού Μαδριλένικου γηπέδου.

Ταυτόχρονα δεν θα υπάρχει καμιά διαφορά αφού τόσο το γήπεδο του προπονητήριου (χωρητικότητας 6.000 θεατών) όσο και το «Μπερναμπέου», άδεια θα είναι όταν αποφασιστεί να επαναρχίσει η δράση.

Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα της Ισπανικής πρωτεύουσας έχει ακόμη 6 σίγουρα ματς για την Primera Division, ενώ στο Champions League εκκρεμεί ο επαναληπτικός με την Μάντσεστερ Σίτι (σ. είχε νικήσει η Αγγλική ομάδα 2-1) στην Αγγλία για τους «16» του θεσμού.

Η είδηση φιγουράρει στην πρώτη σελίδα της Mαδριλένικης εφημερίδας «Marca», ενώ η ιδέα για να υλοποιηθεί χρειάζεται την άδεια της Ισπανικής La Liga, αφού ως έδρα της Ρεάλ Μαδρίτης έχει δηλωθεί το «Μπερναμπέου».



Ωστόσο η πληροφόρηση είναι ότι αν κατατεθεί το αίτημα επίσημα δεν πρόκειται να υπάρξει αντίρρηση από τη διοργανώτρια αρχή του Ισπανικού πρωταθλήματος.