Κορονοϊός: Έτοιμες να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες της Ισπανίας

Η ισπανική κυβέρνηση έχει δώσει το «πράσινο φως» στις ομάδες για επιστροφή στις προπονήσεις σύντομα, ώστε να προετοιμαστούν για την επανέναρξη της La Liga.

Κορονοϊός: Έτοιμες να επιστρέψουν στις προπονήσεις οι ομάδες της Ισπανίας

Ο κορονοϊός στην Ισπανία υποχωρεί αν και δεν καταπολεμηθεί πλήρως και η κυβέρνηση πραγματοποιεί μικρές κινήσεις για τη σταδιακή αποκατάσταση της κανονικότητας.

Φυσικά, αυτό αφορά και την επανέναρξη της La Liga, όπως και των υπόλοιπων αθλητικών δραστηριοτήτων στη χώρα. Μέχρι στιγμής, έχει δρομολογηθεί η σύντομη επιστροφή των ομάδων στις προπονήσεις.

Οι ομάδες του ισπανικού πρωταθλήματος έχουν ενημερωθεί ότι μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα ακολουθήσουν τα αναγκαία μέτρα για την υγεία των εργαζομένων και των αθλητών.

Την απόφαση αυτή πήραν από κοινού το Εθνικό Συμβούλιο Αθλητισμού της Ισπανίας (CSD), η Βασιλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου της Ισπανίας (RFEF) και η La Liga.

«Οι προπονήσεις θα διεξαχθούν με αυστηρά μέτρα και μόνο για όσο χρονικό διάστημα το επιτρέπουν οι συνθήκες», τονίζει η σχετική ανακοίνωση του Εθνικού Συμβουλίου Αθλητισμού της χώρας.

Από εκεί και πέρα, ακόμα δεν έχει επισημοποιηθεί η ημερομηνία της επανέναρξης του πρωταθλήματος της La Liga, ωστόσο ισπανικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η επιστροφή στη δράση, εκτός απροόπτου, θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο.