Κασίγιας: «Μετά από το έμφραγμα του μυοκαρδίου, φοβόμουν να περπατήσω και να κοιμηθώ»

Για περίπου ένα μήνα μετά το έμφραγμα του μυοκαρδίου που υπέστη σε προπόνηση της Πόρτο, ο Ίκερ Κασίγιας φοβόταν να κοιμηθεί και να περπατήσει.

Κασίγιας: «Μετά από το έμφραγμα του μυοκαρδίου, φοβόμουν να περπατήσω και να κοιμηθώ»

Ο Ίκερ Κασίγιας απέχει μερικές μέρες από την συμπλήρωση ενός χρόνου από το καρδιακό επεισόδιο που υπέστη, όταν την Πρωτομαγιά του 2019 σε προπόνηση της Πόρτο υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Ο υποψήφιος πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, μίλησε στο επίσημο κανάλι των «δράκων» και αναφέρθηκε στον πρώτο, δύσκολο μήνα μετά τη μεγάλη περιπέτεια με την υγεία του.

Ο Ισπανός πορτιέρο περιέγραψε πόσο φοβόταν όχι μόνο να ασκηθεί, αλλά ακόμα και να κοιμηθεί ή να περπατήσει, τονίζοντας ότι η υγεία είναι το σημαντικότερο αγαθό.

Αναλυτικά όσα είπε:

«Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές. Η υγεία είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Μετά από το έμφραγμα του μυοκαρδίου ήμουν πολύ λυπημένος για ένα περίπου μήνα.

Φοβόμουν να περπατήσω, να κοιμηθώ και να κάνω κάποια άσκηση. Ήταν αδύνατο. Τώρα όχι, νιώθω καλά. Αλλά έχω και τους γιατρούς που με κάνουν να νιώθω καλά. Νομίζω ότι μόνο οι γιατροί μπορούν να πουν τι μπορείς να κάνει και τι όχι.

Ξεκίνησα ν' αξιολογώ διαφορετικά τα πράγματα. Πολλές φορές εμείς οι ποδοσφαιριστές δεν εκτιμούμε όσα έχουμε».