Κασίγιας: Υποψήφιος για την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Μπορεί ο Ίκερ Κασίγιας να δίστασε αρχικά να πάρει την απόφαση κατάθεσης υποψηφιότητας της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, όμως πείστηκε, μετά τα τελευταία προγνωστικά που τον εμφανίζουν φαβορί.

Κασίγιας: Υποψήφιος για την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου

Την πρόταση να καταθέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της ισπανικής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου πείστηκε να αποδεχτεί μετά από μήνες ο Ίκερ Κασίγιας, όπως αποκάλυψε η εκπομπή El Larguero του ισπανικού καναλιού Cadena Ser και αναδημοσίευσε ο ισπανικός τύπος.

Ο Ισπανός γκολκίπερ δεν έχει σταματήσει ακόμα το ποδόσφαιρο, αλλά δεν έχει αγωνιστεί από τότε που υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου σε προπόνηση της Πόρτο. Ο Κασίγιας αρχικά είχε διστάσει να κατέβει για πρόεδρος της RFEF, αλλά τελικά το αποφάσισε μετά τα τελευταία προγνωστικά που τον εμφάνιζαν ως φαβορί για την θέση.

Αντίπαλος του «Άγιου Ίκερ» θα είναι ο νυν πρόεδρος της ομοσπονδίας Λούις Ρουμπιάλες ενώ οι εκλογές θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σε περίπτωση εκλογής του θα έχει και άλλους πρώην διεθνείς ποδοσφαιριστές στο πλευρό του, με τον Κάρλες Πουγιόλ να παίζει κομβικό ρόλο στην επόμενη μέρα του ισπανικού ποδοσφαίρου. Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να ανακοινωθεί και επίσημα η υποψηφιότητα του Κασίγιας.