Κορυφαίος στην ιστορία της Premier League ο Ανρί

Το τμήμα ποδοσφαίρου της βρετανικής εφημερίδας, «Mirror», διοργάνωσε μία ψηφοφορία, προκειμένου να αναδειχθεί ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής στην Ιστορία της Premier League.

Κορυφαίος στην ιστορία της Premier League ο Ανρί

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, ο τίτλος «απονέμεται» στον νυν προπονητή της Μόντρεαλ Ιμπακτ και σπουδαία μορφή της Αρσεναλ, Τιερί Ανρί. Ο Γάλλος, πρώην επιθετικός, συγκέντρωσε το εντυπωσιακό 82% των προτιμήσεων, έναντι 18% του Ράϊαν Γκιγκς, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα με τα «χρώματα» της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ.

Ένας αληθινός θρύλος της Άρσεναλ, ο Ανρί, έχει τιμηθεί με την ανέγερση αγάλματος στον προαύλιο χώρο του γηπέδου Emirates. Ο Γάλλος τεχνικός, αγωνίσθηκε για οκτώ σεζόν με τους «κανονιέρηδες» και έγινε ο πρώτος σκόρερ στην Ιστορία του συλλόγου με 228 γκολ.

Παράλληλα, ο Ανρί, υπήρξε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος στους «αήττητους», όπως έμεινε στην ιστορία η ομάδα της Αρσεναλ, που την περίοδο 2003-2004 κατέκτησε το πρωτάθλημα χωρίς να γνωρίσει την ήττα. Επίσης, ο Ανρί, κατέκτησε δύο φορές το πρωτάθλημα στην Αγγλία (2002, 2004) και από ισάριθμες φορές το FA Cup (2002, 2003) και το Community Shield (2002, 2004).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ