Αποκλεισμένοι οπαδοί της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν κάνουν έκκληση για να γυρίσουν στην Κολομβία

Μια ομάδα  Κολομβιανών φιλάθλων που παρέμεινε στην Αργεντινή μετά το κλείσιμο των συνόρων της, λόγω του κορονοϊού , κάλεσαν την κυβέρνησή τους να τους βοηθήσουν να φτάσουν στο σπίτι τους.

Αποκλεισμένοι  οπαδοί της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν κάνουν έκκληση για να γυρίσουν στην Κολομβία

Περίπου 15 οπαδοί της Ιντεπεντιέντε Μεντεγίν έφτασαν στο Μπουένος Άιρες με λεωφορείο στις αρχές Μαρτίου και παρακολούθησαν την ομάδα τους να χάνει με 3-0 από την Μπόκα Τζούνιορς στο Copa Libertadores. Ωστόσο, όταν ξεκίνησαν για το ταξίδι επιστροφής περίπου 7000 χλμ, έφτασαν στην πόλη La Κουιάτσα όπου βρήκαν κλειστά τα σύνορα της Βολιβίας.


«Έχουμε περάσει τόσα πολλά . Ένας εφιάλτης. Ελπίζουμε απλώς να επιστρέψουμε στην πατρίδα μας», τόνισαν, Κοιμήθηκαν δίπλα σε ποτάμια, σε δημόσια πάρκα και στη συνέχεια σε σχολεία που έκλεισαν λόγω πανδημίας κορονοϊού.

Αναγκάστηκαν να επιστρέψουν κάνοντας 1774 χιλιόμετρα στο Μπουένος Άιρες και μετά από συνομιλίες με την τοπική αυτοδιοίκηση, τώρα έχουν μπει σε ένα ξενοδοχείο και ελπίζουν να φτάσουν στο σπίτι το συντομότερο δυνατό.


«Είμαστε σε επαφή με το προξενείο της Κολομβίας και περιμένουμε να επιστρέψουμε αν και δεν έχουμε ακόμα ημερομηνία», λένε.
Μέχρι στιγμής, η Αργεντινή έχει καταγράψει 2.571 κρούσματα και 115 θανάτους.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ