Figaro: Εμπαπέ, Ινιάκι και Ομπαμεγιάνγκ οι ταχύτεροι παίκτες στην Ευρώπη- Το τοπ-10

Ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ο ταχύτερος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη σύμφωνα με την «Figaro», ενώ τον ακολουθούν οι Ινιάκι Γουίλιαμς και Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ. 

Figaro: Εμπαπέ, Ινιάκι και Ομπαμεγιάνγκ οι ταχύτεροι παίκτες στην Ευρώπη- Το τοπ-10

Όλα τα πρωταθλήματα στην Ευρώπη έχουν μπει στον... πάγο λόγω της κατάστασης που επικρατεί με τον κορονοϊό και η αγωνιστική απραξία έχει δώσει το έναυσμα για μια σειρά από πρωτότυπα θέματα.

Στο πλαίσιο αυτό, η «Figaro» κατέγραψε την μέγιστη ταχύτητα που έχει πετύχει ποδοσφαιριστής στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα της Ευρώπης, μέσω ειδικών μετρήσεων.

Έτσι λοιπόν, η γαλλική εφημερίδα ξεχώρισε τους κατά γενική ομολογία πιο γρήγορους της γηραιάς ηπείρου κι εν συνεχεία τους πέρασε από... ακτίνες, οι οποίες έδειξαν πως ο πιο γρήγορος ποδοσφαιριστής στην Ευρώπη είναι ο Κιλιάν Εμπαπέ.

Ο νεαρός επιθετικός της Παρί Σεν Ζερμέν βρίσκεται στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τους πιο ταχείς, όντας ελάχιστα μπροστά από τον Ινιάκι Γουίλιαμς της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Για την ακρίβεια, είναι ο μεγαλύτερος που έχει "γράψει" ταχύτητα ίση ή μεγαλύτερη των 36 χιλιομέτρων την ώρα.

Αναλυτικά οι δέκα πιο γρήγοροι ποδοσφαιριστές στην Ευρώπη:

1. Κιλιάν Εμπαπέ - 36 χιλ/ώρα

2. Ινιάκι Γουίλιαμς - 35.7 χιλ/ώρα

3. Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ - 35.5 χιλ/ώρα

4. Καρίμ Μπελαραμπί - 35.27 χιλ/ώρα

5. Κάιλ Γουόκερ - 35.21 χιλ/ώρα

6. Λερόι Σανέ - 35.04 χιλ/ώρα

7. Μοχάμεντ Σαλάχ - 35 χιλ/ώρα

8. Κίνγσκλεϊ Κομάν - 35 χιλ/ώρα

9. Αλβάρο Οντριοθόλα - 34.99 χιλ/ώρα

10. Νάτσο Φερνάντεθ - 34.62 χιλ/ώρα