To σενάριο που απεύχεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Ένα σενάριο που δημοσίευσε η «Daily Star» για τη συνέχιση των πρωταθλημάτων στη Μεγάλη Βρετανία βάζει τέρμα στα όνειρα της Νότιγχαμ του Βαγγέλη Μαρινάκη για άνοδο στην Premier League.

To σενάριο που απεύχεται ο Βαγγέλης Μαρινάκης για τη Νότιγχαμ Φόρεστ

Μια τηλεδιάσκεψη πρόκειται να πραγματοποιηθεί σήμερα (17/4) στην Αγγλία προκειμένου να συζητηθεί πώς θα τερματιστεί η ποδοσφαιρική σεζόν μετά την κρίση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα αφεντικά των ομάδων της Premier League θα θέσουν προθεσμία μέχρι τις 30 Ιουνίου για να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα της σεζόν 2019-20.

Η αγγλική λίγκα έχει στείλει επιστολή στους συλλόγους, υποδεικνύοντας ως ημερομηνία επανέναρξης των αγώνων την 6η Ιουνίου εάν είναι δυνατόν, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από την έγκριση της κυβέρνησης.

Η ολοκλήρωση της σεζόν θα βοηθούσε τους συλλόγους της Premier League στο θέμα των συμβολαίων με τους παίκτες, καθώς υπάρχουν φόβοι για αυτά που λήγουν στις 30 Ιουνίου.

Από νομικής απόψεως, οι παίκτες δεν μπορούν να υποχρεωθούν να υπογράψουν νέες συμφωνίες κι έτσι πολλές ομάδες κινδυνεύουν να χάσουν βασικούς παίκτες τους πριν ολοκληρωθεί η σεζόν.

Τους φόβους των ομάδων της Championship, μεταξύ των οποίων είναι και η Νότιγχαμ Φόρεστ του Βαγγέλη Μαρινάκη, ήρθε να επιτείνει η «Daily Star» με το σενάριο που δημοσίευσε στη χθεσινή (16/4) έκδοσή της.

Σύμφωνα με αυτό, θα ανέβουν στην Premier League οι δύο πρώτες ομάδες στη βαθμολογία της Championship, δηλαδή οι Λιντς Γιουνάιτεντ και Γουέστ Μπρομ και δεν θα υποβιβαστεί καμιά ομάδα από την Premier League.

Σε αυτή την περίπτωση, στο νέο πρωτάθλημα της Premier League θα πάρουν μέρος 22 ομάδες, κάτι που θα αύξανε τον αριθμό των τηλεοπτικών παιχνιδιών και θα περιόριζε τη χασούρα από τη φετινή σεζόν.

Αυτό θα σήμαινε επίσης την κατάργηση των πλέι οφ στην Championship για το τρίτο εισιτήριο ανόδου στην Premier League. Mε τη Νότιγχαμ να είναι αυτή τη στιγμή στην 5η θέση, το σενάριο αυτό θα σήμαινε καταστροφή στα σχέδια του Βαγγέλη Μαρινάκη για προβιβασμό της ομάδας στην κορυφαία κατηγορία.