Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι καταδικάστηκε για στήσιμο αγώνων

Απαγόρευση ενασχόλησης με οποιοδήποτε άθλημα για πέντε χρόνια επέβαλε η ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σουηδίας στον άλλοτε παίκτη της Μάντσεστερ Σίτι Ντίξον Ετούχου λόγω στημένων αγώνων. 

Πρώην ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Σίτι καταδικάστηκε για στήσιμο αγώνων

Βαριά ήταν η «καμπάνα» που έπεσε από την ομοσπονδία ποδοσφαίρου της Σουηδίας στον Ντίξον Ετούχου. Συγκεκριμένα επέβαλε ποινή απαγόρευσης οποιασδήποτε ενασχόλησης για πέντε χρόνια στον άλλοτε ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Σίτι.

Ο 37χρονος πλέον Νιγηριανός κατηγορείται για μία υπόθεση που αφορά ένα ματς του 2017 ανάμεσα στην ΑΪΚ και την Γκέτεμποργκ, που μάλιστα τότε είχε αναβληθεί λόγω των πληροφοριών που είχαν φτάσει στην ομοσπονδία περί προσπάθειας επηρεασμού της αναμέτρησης.

Ο πρώην παίκτης της ΑΪΚ Στοκχόλμης κατηγορήθηκε για δωροδοκία και οι ποδοσφαιρικές αρχές επέβαλαν τιμωρία πέντε ετών, όπου του απαγορεύονται η προπόνηση, οι αγώνες και οποιαδήποτε άλλη ενασχόλησή του με οποιοδήποτε άθλημα.

«Η πρόταση που έγινε ήταν με στόχο τη μειωμένη απόδοση ποδοσφαιριστή και με αυτό τον τρόπο να επηρεαστεί το αποτέλεσμα του αγώνα ανάμεσα στην Γκέτεμποργκ και την ΑΪΚ στις 18 Μαΐου 2017», αναφέρει η ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της.