Τέλος η σεζόν στις μικρότερες κατηγορίες της Σκωτίας

Κατά την διάρκεια της σημερινής (15/4) ψηφοφορίας αποφασίστηκε η διακοπή της εφετινής περιόδου στην Τσάμπιονσιπ, την Λιγκ 1 και την Λιγκ 2 της Σκωτίας, με τις Νταντί Γιουνάιτεντ, Ρέιθ Ρόβερς και Κόουβ Ρέιντζερς αντίστοιχα να χρίζονται πρωταθλήτριες.

Τέλος η σεζόν στις μικρότερες κατηγορίες της Σκωτίας

Οριστική είναι η διακοπή της εφετινής αγωνιστικής περιόδου στις χαμηλότερες κατηγορίας της Σκωτίας. Κατά την διάρκεια της σημερινής (15/4) ψηφοφορίας αποφασίστηκε να ολοκληρωθεί η σεζόν στην Τσάμπιονσιπ, την Λιγκ 1 και την Λιγκ 2 με τις Νταντί Γιουνάιτεντ, Ρέιθ Ρόβερς και Κόουβ Ρέιντζερς αντίστοιχα να χρίζονται πρωταθλήτριες.

Για να τελειώσει σεζόν χωρίς να διεξαχθούν οι εναπομείναντες αναμετρήσεις χρειαζόταν η πρόταση αυτή να λάβει το 75% των ψήφων, ωστόσο πήρε το 81% και ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της λίγκας για το αποτέλεσμα.

«Η λίγκα της Σκωτίας ανακοινώνει ότι η πρόταση για ολοκλήρωση της σεζόν 2019/20 στην Τσάμπιονσιπ, την Λιγκ 1 και την Λιγκ 2 εγκρίνεται από το 81% των μελών. Η ανακοίνωση έρχεται μετά την ψηφοφορία από όλους τους συλλόγους, με αποτέλεσμα η Νταντί Γιουνάιτεντ να αναδειχτεί πρωταθλήτρια στην Τσάμπιονσιπ, η Ρέιθ Ρόβερς στην Λιγκ 1 και η Κόουβ Ρέιντζερς στην Λιγκ 2», ανέφερε σχετικά η ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της λίγκας, Μέρντοκ ΜακΛέναν σημείωσε: «Πρώτα απ’ όλα θα ήθελα να συγχαρώ τους τρεις συλλόγους για την επιτυχημένη τους πορεία. Αυτό είναι ένα εξαιρετικά ασυνήθιστο τέλος της σεζόν, αλλά και οι τρεις ομάδες αξίζουν τα εύσημα για τις εμφανίσεις τους κατά την διάρκεια της περιόδου.

Με την αναταραχή και την αβεβαιότητα που προκλήθηκε από την πανδημία του κορονοϊού υπήρχε πάντα μία έντονη συζήτηση για το πώς θα διασφαλίσουμε το μέλλον του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου. Είναι πάνω από το 80% των ψήφων. Έχουν ήδη γίνει συζητήσεις για την λήψη δανείων έκτακτης ανάγκης, αλλά αυτό που συμφωνήθηκε ήταν ο μόνος ρεαλιστικός τρόπος για να προχωρήσουμε μπροστά».