Premier League: Πρόταση για περικοπή της σεζόν από εννέα ομάδες

Δημοσίευμα της «Mirror» αποκαλύπτει την πρόταση τουλάχιστον εννέα ομάδων της Premier League για περικοπή των εφετινών αγώνων του πρωταθλήματος, ώστε να τελειώσει η σεζόν στις 30 Ιουνίου.

Premier League: Πρόταση για περικοπή της σεζόν από εννέα ομάδες

Αρκετοί σύλλογοι της Premier League αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους ώστε να ολοκληρωθεί η εφετινή αγωνιστική περίοδος στα μεγάλα «σαλόνια» μέχρι τις 30 Ιουνίου. Όπως ανέφερε σε δημοσίευμά της η αγγλική «Mirror», τουλάχιστον εννέα σύλλογοι της κατηγορίας συμφώνησαν μεταξύ τους και θα παρουσιάσουν μία πρόταση στην σύσκεψη της Μ. Παρασκευής (17/4).

Συγκεκριμένα, θα προτείνουν να μειωθούν τα παιχνίδια που απομένουν ως το φινάλε της σεζόν (αν δεν προλαβαίνουν να γίνουν όλα ως τις 30 Ιουνίου), έτσι ώστε να τελειώσει νωρίτερα το πρωτάθλημα και να μην γίνουν ματς κατά την διάρκεια του καλοκαιριού που θα επηρεάσουν την επόμενη περίοδο.

Κατ’ αυτόν τον τρόπο και η Λίβερπουλ θα έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει και μαθηματικά πλέον τον τίτλο της πρωταθλήτριας, αλλά και να διευθετηθεί η κατάσταση όσον αφορά τις ευρωπαϊκές θέσεις στην βαθμολογία, αλλά τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την κατηγορία.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται ότι υπάρχει ιδιαίτερη ανησυχία στους συλλόγους της Premier League λόγω του ότι πολλές εμπορικές τους συμφωνίες ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου και επιθυμούν να ξεκαθαρίσει η υπόθεση για την τρέχουσα περίοδο το συντομότερο δυνατό ώστε να ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβρη.

Μάλιστα, αύριο Μ. Πέμπτη (16/4) αναμένεται να λάβουν ενημέρωση από την κυβέρνηση της χώρας για το πόσο περίπου διάστημα ακόμα θα διαρκέσει το «λουκέτο» στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα κι έτσι δεν θα έχουν καμία εγγύηση για το πότε οι παίκτες θα μπορούν να επιστρέψουν στις προπονήσεις ή μία σίγουρη ημερομηνία για την επανέναρξη της σεζόν.