Πάει αργότερα η σύσκεψη της γερμανικής λίγκας για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων

Αναβολή κατά μία εβδομάδα έλαβε η γενική συνέλευση της γερμανικής ποδοσφαιρικής λίγκας, στη διάρκεια της οποίας θα τεθεί επί τάπητος το θέμα της επανεκκίνησης των πρωταθλημάτων στη χώρα.

Πάει αργότερα η σύσκεψη της γερμανικής λίγκας για την επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων

Αντί για τις 17/4 η διαδικασία ορίστηκε για τις 23/4, όπως αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η DFL: «Στόχος της αναβολής είναι να δοθεί στους συλλόγους και στην ομοσπονδία επιπλέον χρόνος για περαιτέρω εντατική προετοιμασία εν όψει των επερχόμενων αποφάσεων».

Η Bundesliga και η Zweite Bundesliga (Β΄ Εθνική) θα μπορούσαν να είναι τα πρώτα πρωταθλήματα στην Ευρώπη που θα ξεκινήσουν εκ νέου, με τις ομάδες να έχουν ξεκινήσει τις προπονήσεις από την περασμένη εβδομάδα.

Προς το παρόν τα δύο πρωταθλήματα έχουν ανασταλεί επίσημα ως τις 30 Απριλίου, λόγω των μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού. Για να αποφασίσουν, πάντως, οι γερμανικές ποδοσφαιρικές αρχές, θα πρέπει να περιμένουν τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι αρχηγοί των 16 ομόσπονδων κρατών αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη (15/4) αν θα συνεχίσουν τα μέτρα περιορισμού που ξεκίνησαν στα μέσα Μαρτίου κι έχουν προγραμματιστεί έως τις 19 Απριλίου.

Η θέση της DFL ήταν ήδη ξεκάθαρη εδώ και αρκετές εβδομάδες: H Bundesliga θα πρέπει να ξαναρχίσει όταν οι αρχές δώσουν το πράσινο φως, χωρίς θεατές εάν αυτό είναι απαραίτητο.

Ο στόχος είναι να ανακτηθούν τουλάχιστον τα δικαιώματα τηλεοπτικής μετάδοσης των τελευταίων 9 αγωνιστικών, αποφεύγοντας έτσι μια οικονομική καταστροφή που θα φέρει πολλούς συλλόγους σε δυσχερέστατη θέση.

«Θα είμαστε έτοιμοι», δήλωσε ο πρόεδρος της DFL, Κρίστιαν Σέιφερτ, ο οποίος ωστόσο επιμένει στην απόλυτη προτεραιότητα των οδηγιών υγείας, που παρέχονται από τις δημόσιες αρχές. «Δεν πρέπει να δώσουμε την εντύπωση ότι το ποδόσφαιρο ζει στον κόσμο του και αγνοεί την πραγματικότητα», υπογράμμισε.

Η 23η Απριλίου είναι επίσης η ημερομηνία κατά την οποία η UEFA θα πρέπει να συγκαλέσει την εκτελεστική επιτροπή της, για να καταρτίσει ένα καλαντάρι για το τέλος των εθνικών πρωταθλημάτων και των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, που διακόπηκαν λόγω της πανδημίας.

naftemporiki.gr