Ντεπορτίβο Κουπσόλ: Τους έδιωξε όλους λόγω κορονοϊού!

Στο Περού, η Ντεπορτίβο Κουπσόλ απέλυσε τους πάντες λόγω κορονοϊού. Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές έμειναν ελεύθεροι, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση.

Ντεπορτίβο Κουπσόλ: Τους έδιωξε όλους λόγω κορονοϊού!

Στο Περού, η Ντεπορτίβο Κουπσόλ απέλυσε τους πάντες λόγω κορονοϊού. Τεχνικό τιμ και ποδοσφαιριστές.

Η Ντεπορτίβο Κουπσόλ έγινε η πρώτη ομάδα στο ποδόσφαιρο που απολύει όλο το προσωπικότης λόγω του κορονοϊού.

Η διοίκηση της ομάδας που μετέχει στην β’ κατηγορία του πρωταθλήματος Περού, έκανε γνωστό πως παύουν να ισχύουν τα συμβόλαια των ποδοσφαιριστών και των προπονητών.

«Ανακοινώνουμε με μεγάλο πόνο, αλλά και με ευθύνη, ότι δεδομένου πως δεν έχουμε κάποια εναλλακτική οικονομική λύση, αποφασίσαμε να θεωρήσουμε πως ολοκληρώθηκε η αποστολή των παικτών μας και των τεχνικών μας» αναφέρει στην σχετική ανακοίνωση, που έδωσε στην δημοσιότητα, ο σύλλογος του Περού.

«Λόγω των ειδικών συνθηκών, δεν μπορώ πλέον να πληρώνω. Έχουμε λάβει επιστολές από χορηγούς που μας ενημερώνουν για τον πρόωρο τερματισμό της υπογεγραμμένης σύμβασης. Αυτές οι εταιρείες έχουν πληγεί σοβαρά, επομένως μας έχουν ενημερώσει ότι δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσουν να μας υποστηρίζουν.

Χωρίς οικονομικό εισόδημα και με την αβεβαιότητα για το αν θα συνεχιστεί ή όχι το πρωτάθλημα, είναι αδύνατο να συνεχίσουμε να έχουμε ένα ρόστερ παικτών» δήλωσε ο πρόεδρος της Ντεπορτίβο Φρέντι Αμές.

Ο προπονητής Φραντζίσκο Μελγκάρ υποστήριξε πως εάν και εφόσον το πρωτάθλημα ξεκινήσει και πάλι, ο πρόεδρος του υποσχέθηκε πως θα επιστρέψουν όλοι στην ομάδα.

«Είναι μια ομάδα σοβαρή. Είναι κατανοητό πως αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να πληρώνει μια ομάδα που δεν είναι ενεργή. Ο πρόεδρος υποσχέθηκε πως εάν ξεκινήσει το πρωτάθλημα και πάλι, θα μας προσλάβει και πάλι όλους στην ομάδα» τόνισε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Ντεπορτίβο Κουπσόλ.

Η κυβέρνηση του Περού επέβαλε περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο από τις 16 Μαρτίου ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Βίκτορ Θεμπάγιος, έκανε λόγο ακόμη και για πιθανή απαγόρευση μέχρι το τέλος του έτους για οποιαδήποτε εκδήλωση, προκειμένου να περιορισθεί η εξάπλωση του κορονοϊού.

Η Ντεπορτίβο Κουπσόλ ιδρύθηκε στις 3 Ιουλίου 1964 αλλά δεν έχει να επιδείξει μεγάλες επιτυχίες στο ποδόσφαιρο του Περού. Έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα στην Β’ κατηγορία πριν από 20 χρόνια ενώ μετρά και τίτλους σε τοπικό επίπεδο.