Η Σίτι βλέπει ταλέντο του Άγιαξ

Η Μάντσεστερ Σίτι έχει βάλει στο… μάτι τον 17χρονο Σόντιε Χάνσεν του Άγιαξ, ο οποίος θεωρείται από τα σημαντικότερα ταλέντα.

Η Σίτι βλέπει ταλέντο του Άγιαξ

Στο... ραντάρ της Μάντσεστερ Σίτι έχει μπει ο 17χρονος Σόντιε Χάνσεν του Άγιαξ, που αναδείχθηκε πρωταθλητής κόσμου στο Παγκόσμιο Κύπελλο Under-17 της Βραζιλίας, το περασμένο έτος.

Το συμβόλαιο του Χάνσεν λήγει το καλοκαίρι του 2021 και ο νεαρός Ολλανδός διεθνής θα κόστιζε περίπου 6 εκατομμύρια λίρες, δίνοντας στους «πολίτες» ταλέντο και προοπτική. Ο Χάνσεν μέτρησε φέτος δύο παρουσίες στην ανδρική ομάδα, κάνοντας ντεμπούτο στην Eredivisie με μια 15λεπτη εμφάνιση ως αλλαγή στην ευρεία (6-1) νίκη επί της Ντεν Χάαγκ, στις 22 Δεκεμβρίου.

Στη Βραζιλία, ο Χάνσεν σκόραρε έξι φορές (σε 7 αγώνες) για την Ολλανδία, κι αφού μετακινήθηκε στη θέση του σέντερ φορ, καθώς νωρίτερα στο τουρνουά έπαιζε στην πτέρυγα. Το έξυπνο στυλ του και η ικανότητα να λειτουργεί ευρύτατα και να προσαρμόζεται είναι ένα «καλούπι» που ο Πεπ Γκουαρντιόλα του αρέσει να έχουν οι επιθετικοί του.

Ο τεχνικός της Μάντσεστερ Σίτι είναι ενήμερος ότι ο Σέρχιο Αγουέρο, ο ρέκορντμαν σκόρερ του συλλόγου, θα μπορούσε να φύγει όταν λήξει το συμβόλαιό του, στο τέλος της επόμενης σεζόν.

Με τον Γκαμπριέλ Ζεσούς να εξακολουθεί να θεωρείται ως μακροπρόθεσμος διάδοχος του Αγουέρο, ο Γκουαρντιόλα συνειδητοποιεί την ανάγκη να ενισχύσει την επίθεσή του, με δεδομένο ότι και το μέλλον του Λιρόι Σανέ επίσης είναι αβέβαιο.

Η Μπάγερν Μονάχου έχει επανειλημμένα συνδεθεί με τον Γερμανό εξτρέμ, εκφράζοντας μάλιστα και δημόσια το ενδιαφέρον της, το περασμένο καλοκαίρι.

Η Σίτι έχει «τσεκάρει» τον Χάνσεν αρκετές φορές. Εκτός από το Παγκόσμιο Κύπελλο Under-17 στη Βραζιλία και μερικά παιχνίδια στο Uefa Youth League, ο παίκτης ήταν υπό παρακολούθηση και στη διάρκεια του Euro Under-17 στην Ιρλανδία, το περασμένο καλοκαίρι, που απέφερε στους νεαρούς «οράνιε» τον τέταρτο τίτλο στη διοργάνωση.

Στον τελικό οι Ολλανδοί νίκησαν 4-2 την Ιταλία, με τον Χάνσεν να ανοίγει το σκορ στο 20΄ και να ψηφίζεται ως μέλος της κορυφαίας ενδεκάδας του τουρνουά. Οι ικανότητές του έχουν επίσης κεντρίσει το ενδιαφέρον των Ίντερ, Μίλαν και Γιουβέντους, όπως και της Λειψίας στην Bundesliga.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ