Ρανιέρι: «Θα μιλάμε για ένα ψεύτικο, πλαστό πρωτάθλημα»

Υπέρ της συνέχισης του πρωταθλήματος στην Ιταλία, τάχθηκε ο τεχνικός της Σαμπντόρια Κλαούντιο Ρανιέρι, ερχόμενος σε σύγκρουση με τον πρόεδρο της ομάδας Μάσιμο Φερέρο που υποστήριξε πως θα πρέπει να τελειώσει η σεζόν. 

Ρανιέρι: «Θα μιλάμε για ένα ψεύτικο, πλαστό πρωτάθλημα»

Ο προπονητής της Σαμπντόρια, Κλαούντιο Ρανιέρι, ήρθε σε σύγκρουση με τον πρόεδρο του συλλόγου, Μάσιμο Φερέρο, καθώς τέθηκε υπέρ της άποψης να ολοκληρωθεί η τρέχουσα σεζόν στα γήπεδα!

Οι «μπλουτσερκιάτι» βρίσκονται στη 16η θέση της Serie A, μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, κι ενώ απομένουν 13 αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος. Ο πρόεδρος Φερέρο, με την πανδημία του κορονοϊού σε εξέλιξη, τόνισε πως «η σεζόν πρέπει να τελειώσει εδώ», ωστόσο ο θριαμβευτής της Premier League με τη Λέστερ, έχει άλλη άποψη.

«Νομίζω ότι μετά από ένα και πλέον μήνα αδράνειας, θα μιλάμε για ένα ‘’ψεύτικο’’, ένα ‘’πλαστό’’ πρωτάθλημα, επειδή δεν υπήρξε η συνήθης κανονικότητα. Το σωστό είναι οι ομάδες να παίζουν στα γήπεδα για τους τίτλους και τη σωτηρία», είπε σχετικά ο Ρανιέρι στο ράδιο Anch’io Sport και προσέθεσε:

«Δεν γνωρίζω αν υπάρχει δυνατότητα επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, ωστόσο για ένα είμαι βέβαιος: οι ποδοσφαιριστές είναι σαν τα αυτοκίνητα της Formula 1: πρέπει να πιέζονται στο μέγιστο. Τι θα συμβεί τελικά; Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει την τελευταία λέξη. Οι γιατροί θα μας πουν τι θα κάνουμε».

Αξίζει να αναφερθεί πως πέντε ποδοσφαιριστές της Σαμπντόρια - οι Μανόλο Γκαμπιαντίνι, Ομάρ Κόλεϊ, Άλμπιν Έκνταλ, Αντονίνο Λα Γκούμινα και Μόρτεν Θόρσμπι - αλλά και ο γιατρός Αμεντέο Μπαλντάρι, είχαν διαγνωσθεί θετικοί στον Covid-19 το προηγούμενο διάστημα!

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ