Οι Σκωτσέζοι ετοιμάζουν αναδιάρθρωση για διακοπή των πρωταθλημάτων

Στη Σκωτία, περιμένουν μέχρι τις 23 Απριλίου έτοιμοι να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση και διακοπή των πρωταθλημάτων

Οι Σκωτσέζοι ετοιμάζουν αναδιάρθρωση για διακοπή των πρωταθλημάτων

Οι ποδοσφαιρικές αρχές της Σκωτίας φαίνεται πως καταλήγουν στην απόφαση να αυξήσουν σε 14 -από 12- τις ομάδες της πρώτης κατηγορίας, ώστε να δοθεί ένα τέλος στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, η οποία έχει διακοπεί λόγω του κορονοϊού.

Οι περισσότερες ομάδες είναι θετικές στην οριστική διακοπή της σεζόν, αλλά η Χαρτς διαφώνησε και προειδοποίησε πως θα κινηθεί νομικά.

Σύμφωνα, πάντως, με το προτεινόμενο σχέδιο θα πάρει το πρωτάθλημα η πρωτοπόρος Σέλτικ, δεν θα υποβιβαστεί η Χαρτς και θα εξασφαλίσουν την άνοδο από τη δεύτερη κατηγορία οι Ινβερνές και Νταντί Γιουνάιτεντ. Στη Σκωτία γνωρίζουν, πάντως, τις προειδοποιήσεις της UEFA σε περίπτωση διακοπής των πρωταθλημάτων. Γι’ αυτό θα περιμένουν μέχρι τις 23 Απριλίου, ημερομηνία που η ευρωπαϊκή ομοσπονδία είναι πρόθυμη να δεχτεί την εγκατάλειψη των πρωταθλημάτων αν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

Γενικότερα στη Βρετανία, ξεπέρασαν τις 10.000 τα θύματα του κορονοϊού. Σε μία ημέρα καταγράφηκαν άλλοι 657 θάνατοι.

Μετά τον τελευταίο απολογισμό, ο συνολικός αριθμός των νεκρών φτάνει, συγκεκριμένα, τους 10.532.

Από όσους κατέληξαν, οι 42, ηλικίας από 30 έως 98 χρονών, δεν είχαν υποκείμενο νόσημα. Την ίδια στιγμή, στη Σκωτία καταγράφηκαν άλλοι 24 θάνατοι, ενώ στην Ουαλία 18 και στη Βόρεια Ιρλανδία 11.

Όπως έγινε, ακόμη, γνωστό τρεις ακόμη νοσοκόμες πέθαναν, με τον αριθμό των νεκρών από το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (NHS) να ξεπερνά τους 30.