Μειώσεις 40% ανακοίνωσε η Σπορτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο και Μπενφίκα το εξετάζουν...

Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας είναι η πρώτη ομάδα από τις τρεις «μεγάλες» της Πορτογαλίας που αποφάσισε μείωση αποδοχών για τους ποδοσφαιριστές, της τάξης του 40% για τους επόμενους τρεις μήνες.

Μειώσεις 40% ανακοίνωσε η Σπορτινγκ Λισαβόνας - Πόρτο και Μπενφίκα το εξετάζουν...

Η πρώτη ομάδα από τις τρεις «μεγάλες» της Πορτογαλίας που αποφάσισε μείωση αποδοχών για τους ποδοσφαιριστές της είναι η Σπόρτινγκ Λισαβόνας.

Η μείωση θα είναι της τάξης του 40% για διάστημα τριών μηνών και φυσικά εντάσσεται στο πλαίσιο της διαχείρισης της οικονομικής ζημίας του κλαμπ εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Μείωση, ωστόσο, θα υποστούν και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου, η οποία μάλιστα θα είναι μεγαλύτερη φτάνοντας ένα ποσοστό 50%.

Κορονοϊός: Η Σπόρτινγκ Λισαβόνας προσφέρει 12.000 μάσκες και 80.000 ζευγάρια γάντια

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ίδια ώρα οι διοικήσεις των Μπενφίκα και Πόρτο δεν έχουν ανακοινώσει καμία επίσημη απόφαση σχετικά με πιθανές μειώσεις, ωστόσο οι πληροφορίες από την Πορτογαλία αναφέρουν ότι εξετάζουν αυτό το ενδεχόμενο.

Θυμίζουμε ότι το πρωτάθλημα της Primeira Liga έχει αναβληθεί επ' αόριστον από τις 12 Μαρτίου λόγω του κορονοϊού. Με 10 αγωνιστικές ακόμα για την ολοκλήρωση της σεζόν, τα «λιοντάρια» της Λισαβόνας βρίσκονται επί του παρόντος στην 4η θέση.