Απαλλάχθηκε ο Μπλάτερ από την κατηγορία πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Οι ελβετικές Αρχές αποφάσισαν να απαλλάξουν τον πρώην πρόεδρο της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, από την κατηγορία της πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καραϊβικής.

Απαλλάχθηκε ο Μπλάτερ από την κατηγορία πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων

Έκλεισε μία από τις δύο υποθέσεις που βαραίνουν τον πρώην πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, Σεπ Μπλάτερ.

Οι ελβετικές Αρχές αποφάσισαν να απαλλάξουν τον πρώην ισχυρό άντρα της FIFA από την κατηγορία της πώλησης τηλεοπτικών δικαιωμάτων στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καραϊβικής για τα Μουντιάλ 2010 και 2014 έναντι του ποσού των 600 χιλιάδων δολαρίων.

«Επιβεβαιώνουμε ότι το γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας θεωρεί ότι η ποινική έρευνα σχετικά με τα γεγονότα και τους ισχυρισμούς για τη σχέση με την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Καραϊβικής έχει ολοκληρωθεί. Το γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Ελβετίας αποφάσισε να διακόψει την διαδικασία», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

Πλέον, ο 84χρονος Μπλάτερ αντιμετωπίζει άλλη μία ποινική έρευνα, η οποία όμως αφορά την πληρωμή ύψους 2,1 εκατομμυρίων δολαρίων στον πρώην πρόεδρο της UEFA, Μισέλ Πλατινί, τον Φλεβάρη του 2011.

Υπενθυμίζεται πως ο Ελβετός παράγοντας διατέλεσε πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας από τον Ιούνη του 1998 ως τον Δεκέμβρη του 2015.