Κορονοϊός: Μισθολογικές περικοπές και στη Γουέστ Χαμ

Μετά την Σαουθάμπτον, και η Γουέστ Χαμ ανακοίνωσε ότι θα προβεί σε περικοπές μισθών για να αντιμετωπίσει την οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι ομάδες μετά την διακοπή αγωνιστικής δράσης λόγω του κορονοϊού.

Κορονοϊός: Μισθολογικές περικοπές και στη Γουέστ Χαμ

Η Γουέστ Χαμ έγινε ο δεύτερος σύλλογος της Premier League που ανήγγειλε μισθολογικές περικοπές των ποδοσφαιριστών του, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις οικονομικές προκλήσεις που θέτει η πανδημία του κορονοϊού.

Μια ημέρα μετά τη Σαουθάμπτον, που γνωστοποίησε ότι οι παίκτες της θα χάσουν μέρος των μισθών τους, τα «σφυριά» ανακοίνωσαν μια σειρά μέτρων, τα οποία ο σύλλογος ελπίζει ότι θα βοηθήσουν στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την πληρωμή πλήρων μισθών στο υπόλοιπο προσωπικό.

«Είμαι περήφανος που ολόκληρη η ομάδα μας κατέστησε σαφή την έντονη επιθυμία της να παίξει το ρόλο της, βοηθώντας να υποστηρίξουμε τους υπόλοιπους μέσω αυτής της κατάστασης» υπογράμμισε ο αρχηγός Μαρκ Νομπλ, σε ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο προπονητής Ντέιβιντ Μόγιες, ο αντιπρόεδρος Κάρεν Μπρέιντι και ο οικονομικός διευθυντής Άντι Μόλετ θα μειώσουν τις απολαβές τους κατά 30%. Οι συμπρόεδροι Ντέιβιντ Σάλιβαν, Ντέιβιντ Γκολντ και οι συνάδελφοι μέτοχοι θα εισφέρουν επίσης 30 εκατομμύρια λίρες (37 εκατομμύρια δολάρια) μετρητά στο σύλλογο του ανατολικού Λονδίνου, για να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις.

«Υπάρχει ακόμα ένας μακρύς και δύσκολος δρόμος μπροστά μας, αλλά παραμένουμε δεσμευμένοι να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να υποστηρίξουμε όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη», τόνισε ο Μπρέιντι στην ανακοίνωση της Γουέστ Χαμ.

Με την Premier League σε αδιέξοδο, οι παίκτες των συλλόγων της κατηγορίας αντιμετωπίζουν πίεση να δεχθούν περικοπές. Ωστόσο, η Ένωση των Ποδοσφαιριστών αμφισβήτησε την έκκληση του πρωταθλήματος για μείωση του μισθού των παικτών κατά 30%, λέγοντας ότι αυτό θα μειώσει τα φορολογικά έσοδα της Εθνικής Υπηρεσίας Υγείας της Βρετανίας.