Οι τέσσερις σεζόν του Λαΐφη στο Βέλγιο και ο Ολυμπιακός

Η Σταντάρ Λιέγης βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού και πλέον είναι ορατό το ενδεχόμενο ο Κώστας Λαΐφης να μείνει ελεύθερος. Τι δείχνουν οι τέσσερις σεζόν του στο βελγικό πρωτάθλημα.

Οι τέσσερις σεζόν του Λαΐφη στο Βέλγιο και ο Ολυμπιακός

Η Σταντάρ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει αδειοδότηση στο Βέλγιο και όλα δείχνουν πως αυτό την οδηγεί στις ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η οριστική απόφαση θα ληφθεί στις 10 Μαΐου, αλλά η ομάδα της Λιέγης δεν είναι και στην καλύτερη θέση αυτή τη στιγμή.

Προς τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα η Σταντάρ Λιέγης. Τι λέει ο Λαΐφης

Η διοίκηση της Σταντάρ καθησύχασε τους ποδοσφαιριστές ότι όλα θα κυλήσουν καλά και πως δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα. Πάντως σε περίπτωση που η Σταντάρ υποβιβαστεί στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα του Βελγίου θα προκύψουν και αρκετές ευκαιρίες από την ομάδα, αφού πολλοί παίκτες θα μείνουν ελεύθεροι.

Ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Λαΐφης, τον οποίο είχε αγοράσει η Σταντάρ από τον Ολυμπιακό έναντι 2 εκατομμυρίων ευρώ. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής δεν φόρεσε ποτέ την ερυθρόλευκη φανέλα, αλλά είναι μεταξύ των παικτών που υπάρχει όρος στο συμβόλαιο ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο μένουν ελεύθεροι.

Ο Λαΐφης δήλωσε πως θέλει να παίξει είτε στην Ισπανία είτε στην Ιταλία, αλλά είναι μία ενδιαφέρουσα περίπτωση. Οι Πειραιώτες είχαν προχωρήσει στην αγορά του από την Ανόρθωση το καλοκαίρι του 2016 έναντι 600 χιλιάδων ευρώ. Ο Ολυμπιακός τότε παραχώρησε δανεικό τον ποδοσφαιριστή για δύο χρόνια στη Σταντάρ Λιέγης, η οποία τον έκανε δικό της το καλοκαίρι του 2018.

Θεωρούταν ένα σπουδαίο ταλέντο του κυπριακού ποδοσφαίρου και είναι αλήθεια ότι αυτές οι τέσσερις σεζόν στο Βέλγιο τον έχουν βοηθήσει. Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι έχει κάνει ο 26χρονος άσος όλα αυτά τα χρόνια στο βελγικό πρωτάθλημα.

Πρώτα απ' όλα ο Λαΐφης έχει γεμάτες σεζόν και έχει παίξει σε τρεις διαφορετικές θέσεις. Τη σεζόν 2016-17 χρησιμοποιήθηκε τόσο ως αμυντικός χαφ όσο και ως στόπερ και είχε 36 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις με 2 γκολ.

Την επόμενη περίοδο (2017-18) έπαιξε κατά κύριο λόγο ως στόπερ με 43 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ.

Τη σεζόν 2018-19 έκανε 48 συμμετοχές με 2 γκολ, 3 ασίστ και έπαιξε τόσο ως στόπερ όσο και ως αριστερός μπακ.

Τη φετινή περίοδο, που έχει διακοπεί, ο Λαΐφης έκανε 35 συμμετοχές με 3 γκολ και 3 ασίστ. Στην πλειοψηφία των αγώνων έπαιξε στο κέντρο της άμυνας.

Η φυσική θέση του Κύπριου είναι στο κέντρο της άμυνας, αλλά έχει δώσει λύσεις τόσο στο αριστερό άκρο της άμυνας όσο και στη μεσαία γραμμή. Βλέπουμε πως έχει παρουσιάσει σημαντική εξέλιξη και, όπως αναφέρουν και οι Βέλγοι, κάθε χρόνο γινόταν και καλύτερος. Πολύ σημαντικό πως δεν έχει βγάλει ούτε τραυματισμούς.