Μπαρτσελόνα: Ο κορονοϊός ευνοεί τον Μπαρτομέου για αναδιάρθρωση του ΔΣ λόγω σκανδάλου

Ο Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου έχει στόχο την αναδιάρθρωση του Δ.Σ. της Μπαρτσελόνα, ώστε να ολοκληρώσει τη θητεία του, παρά το σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο.

Μπαρτσελόνα: Ο κορονοϊός ευνοεί τον Μπαρτομέου για αναδιάρθρωση του ΔΣ λόγω σκανδάλου

Η διακοπή των πρωταθλημάτων και η κρίση λόγω του κορονοϊού έχει δώσει τη δυνατότητα στον Γιόζεπ Μαρία Μπαρτομέου να ασχοληθεί με το Διοικητικό Συμβούλιο της Μπαρτσελόνα. Μετά το σκάνδαλο που είχε αποκαλυφθεί τον Φεβρουάριο, πολλοί ήταν αυτοί που είχαν ζητήσει πρόωρες εκλογές.

Ο ισχυρός άντρας των Καταλανών είχε κατηγορηθεί ότι είχε προσλάβει εταιρία προκειμένου να δυσφημεί παλαιές δόξες της ομάδας και μελλοντικούς διεκδικητές της τωρινής θέσης του Μπαρτομέου.

Με αφορμή την κρίση του κορονοϊού δεν υπάρχει πλέον περίπτωση για πρόωρες εκλογές και ο ισχυρός άντρας της Μπάρτσα θέλει να ολοκληρώσει την θητεία του, που ολοκληρώνεται το 2021.

Παρ'όλα αυτά και με στόχο την ανανέωση της θητείας του ο Μπατομέου θέλει να αλλάξει την σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Έχει ζητήσει ήδη την παραίτηση του Εμίλ Ρουσάουντ και θέλει να βάλει ανθρώπους εμπιστοσύνης τους.

Σύμφωνα με το καταστατικό της Μπαρτσελόνα ο πρόεδρος δεν έχει δικαίωμα να απομακρύνει εκλεγμένα μέλη, γι' αυτό και ζητάει την παραίτησή τους. Σε περίπτωση που δεν απομακρυνθούν ο Μπαρτομέου έχει σκοπό την αναδιάρθρωση του ΔΣ και να βάλει στις θέσεις του αντιπροέδρου ανθρώπους της απόλυτης εμπιστοσύνης του.