Ανακοινώθηκε από την Γκουοάν ο Μπακαμπού

Με την μεταγραφή του ο διεθνής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό έγινε ο πιό ακριβοπληρωμένος Αφρικανός ποδοσφαιριστής στην Ιστορία.

Ανακοινώθηκε από την Γκουοάν ο Μπακαμπού

Ολοκληρώθηκε η μεταγραφή του Σεντρίκ Μπακαμπού στην Γκουοάν Πεκίνου. Η ομάδα της Κίνας ανακοίνωσε επίσημα την απόκτηση του Κονγκολέζου φορ της Βιγιαρεάλ με τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας. Η ρήτρα αποδέσμευσης του 26χρονου άσου ήταν 40 εκατ. ευρώ, τα οποία δεν ... δυσκολεύθηκαν καθόλου να πληρώσουν στους Ισπανούς οι Κινέζοι.

Ομως το κόστος της μεταγραφής, σχεδόν διπλασιάσθηκε, δεδομένου του νέου φορολογικού καθεστώτος που υπάρχει στην ασιατική χώρα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ. Ετσι με τα 74 εκατ. ευρώ, που τελικά κόστισε η μετακίνηση του, ο Μπακαμπού έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Αφρικανός ποδοσφαιριστής στην Ιστορία. Οσον αφορά στις προσωπικές του απολαβές, θα αγγίξουν τα 18 εκατ. ευρώ ετησίως!

Ο διεθνής με τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό επιθετικός, γεννημένος στη Γαλλία, ήταν ο πρώτος σκόρερ του «κίτρινου υποβρυχίου» στο ισπανικό πρωτάθλημα, έχοντας σημειώσει συνολικά 40 γκολ από το 2015, όταν αποκτήθηκε από την Μπούρσασπορ έναντι 7,5 εκατ. ευρώ.