Ξέσπασμα Γουέιν Ρούνεϊ κατά αγγλικής κυβέρνησης: «Είναι ντροπή!»

Ο πρώην αρχηγός της εθνικής Αγγλίας σε άρθρο του στους "Sunday Times" επιτέθηκε στην κυβέρνηση της χώρας του για όσα συμβαίνουν με τις μειώσεις μισθών στην Premier League, ενώ αποκάλυψε και τις συνέβη με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Μουντιάλ του 2006

Ξέσπασμα Γουέιν Ρούνεϊ κατά αγγλικής κυβέρνησης: «Είναι ντροπή!»

«Άστραψε και βρόντηξε» ο Γουέιν Ρούνεϊ στο άρθρο τους στους «Sunday Times» για την κατάσταση που επικρατεί το τελευταίο διάστημα στην Αγγλία με τις μειώσεις μισθών των ποδοσφαιριστών, όπως επίσης και την οικονομική κατάσταση των συλλόγων της Premier League.

«Αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες μέρες είναι ντροπή. Πρώτα ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι οι παίκτες της Premier League θα έπρεπε να δεχθούν μείωση μισθών. Ήταν απελπισμένος να εκτρέψει την προσοχή από το χειρισμό της εν λόγω πανδημίας από την κυβέρνησή του; Αισθάνεσαι σαν να ντροπιάζονται οι παίκτες, να τους αναγκάσουν να βρεθούν σε μια γωνιά όπου πρέπει να πληρώσουν το λογαριασμό για χαμένα έσοδα. Όπου και αν κοιτάξετε, είμαστε εύκολοι στόχοι.

Ακολούθως η Premier League ανακοίνωσε ότι θέλει να μειώσουν τους μισθούς τους οι παίκτες κατά 30%. Αυτό παρότι οι ιδιοκτήτες και το διοικητικό συμβούλιο της Premier League γνώριζαν πως οι παίκτες βρίσκονταν σε συζητήσεις μεταξύ τους για το πώς θα συνεισφέρουν από τη μεριά τους. Μου φάνηκε πολύ παράξενο, γιατί κάθε άλλη σχετική συζήτηση έμενε μυστική, αλλά αυτό έπρεπε να ανακοινωθεί. Γιατί; Αισθάνεσαι ότι ντροπιάζουν τους παίκτες, για να τους στριμώξουν σε μια γωνιά.

Μιλάω για τους ποδοσφαιριστές, ανθρώπους με τους οποίους έχω μοιραστεί τα ίδια αποδυτήρια. Η πίεση που τους βάζουν είναι απαράδεκτη και νιώθω την ανάγκη να μιλήσω εκ μέρους τους. Κυβέρνηση, Premier League και media θέτουν τους παίκτες στο να... πέσουν. Η κίνηση της Premier League να ανακοινώσει τη μείωση του 30% μόνο πίεση φέρνει στους παίκτες και κατά την άποψή μου δεν θα κερδίσει κανείς.

Εάν οι παίκτες βγουν και πουν ότι δεν συμφωνούν ή δεν είναι πρόθυμοι να μειώσουν κατά 30% τους μισθούς τους, ακόμα κι αν οι πραγματικοί λόγοι είναι ότι θα καταστρέψουν οικονομικά κάποιους, θα παρουσιαστούν ως οι πλούσιοι παίκτες που αρνούνται μειώσεις. Όπως και να το δει κανείς, είμαστε ο εύκολος στόχος. Το μισό των μισθών μας φορολογείται. Χρήματα που πηγαίνουν στην κυβέρνηση, χρήματα που βοηθούν το εθνικό σύστημα υγείας», υποστήριξε μεταξύ άλλων.

Ο καυγάς με τον Κριστιάνο Ρονάλντο το 2006

Πέραν αυτών, ο θρύλος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πλέον επιθετικός της Ντέρμπι αναφέρθηκε και στον… περίφημο καυγά του με τον Κριστιάνο Ρονάλντο στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2006 στην Γερμανία, στο παιχνίδι της Αγγλίας με την Πορτογαλία στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

«Το παιχνίδι πήγαινε καλά και στο δεύτερο ημίχρονο ήρθε η αποβολή μου. Ήταν αντίδραση προς τον διαιτητή για ένα φάουλ που δεν μου είχε δώσει. Ο Καρβάλιο με έσπρωχνε και μου τραβούσε τη φανέλα. Ο Ελιζόντο (σ.σ. διαιτητής) δεν έδωσε τίποτα κι εκεί έβαλα το πόδι μου στον Καρβάλιο. Ήταν από τις στιγμές που μπλοκάρει το μυαλό και δεν σκέφτεσαι.

Ήξερα αμέσως ότι θα έπαιρνα κόκκινη κάρτα. Όταν αργότερα έβλεπα το υπόλοιπο ματς από μια μικρή τηλεόραση στ’ αποδυτήρια σκεφτόμουν: αν νικήσουμε θα χάσω τον ημιτελικό του Μουντιάλ και τον τελικό και ήταν όλα ένα λάθος μου.

Ήταν το πιο άσχημο συναίσθημα που είχα βιώσει στο ποδόσφαιρο. Στο κινητό μου έφταναν μηνύματα για να μου πουν για τον Κριστιάνο αλλά τον είχα δει. Έτρεξε στον διαιτητή για να ζητήσει να με διώξει. Εκείνη τη στιγμή που τον είδα δεν το πίστευα. Όταν κάθισα στ’ αποδυτήρια το σκέφτηκα πιο ήρεμα. Αν ήμουν στη θέση του ίσως θα έκανα το ίδιο εκείνη τη στιγμή.

Θα το έκανα γιατί θα ήξερα ότι αν ο αντίπαλος άξιζε την κόκκινη κάρτα θα ήμουν κι εγώ μπροστά στο πρόσωπο του διαιτητή να το ζητάω. Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ προσπάθησα στο πρώτο ημίχρονο να πάρει κάρτα για θέατρο. Όσο για το κλείσιμο του ματιού που λένε, δεν το είδα και δεν ήταν κάτι. Οπότε ηρέμησα…

Τον συνάντησα αμέσως μετά στη φυσούνα γιατί ήθελα να του μιλήσω πρόσωπο με πρόσωπο όσο ήταν ακόμα φρέσκο. Με κοίταξε με ύφος σαν να μου ζητούσε συγγνώμη και αμέσως του είπα: δεν έχω κάτι απέναντί σου, καλή συνέχεια στο τουρνουά και θα τα πούμε σε λίγες εβδομάδες για να παλέψουμε να πάρουμε το πρωτάθλημα μαζί.

Ο Τύπος προσπάθησε να το τραβήξει όλο το καλοκαίρι και έγραφε ότι είχαμε θέματα στη σχέση μας. Στο πρώτο ματς της σεζόν νικήσαμε 5-1 τη Φούλαμ, πέτυχα δυο γκολ, του έφτιαξα ένα γκολ και όλα ηρέμησαν. Στ’ αποδυτήρια ήμασταν πάντοτε καλά, δεμένοι. Ό,τι είχε συμβεί μας είχε φέρει πολύ πιο κοντά. Τα επόμενα τρία χρόνια ήταν τα καλύτερα της συνεργασίας μας και φτάσαμε σε τίτλους και στο Champions League το 2008. Η κόκκινη κάρτα που πήρα στο Γκελζεκίρχεν ήταν η αρχή όλης αυτή της πολύ καλής σχέσης».

Δείτε το βίντεο από το περιστατικό: