Τσέφεριν: «Μέχρι τις 3 Αυγούστου πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις»

Ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν, επανέλαβε τα πλάνα του για τις διοργανώσεις, ορίζοντας ως deadline ολοκλήρωσής τους την 3η Αυγούστου.

Τσέφεριν: «Μέχρι τις 3 Αυγούστου πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις»

Συνέντευξη στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ZDF έδωσε ο Αλεξάντερ Τσέφεριν, τονίζοντας ότι μέχρι τις 3 Αυγούστου πρέπει να ολοκληρωθούν όλες οι διοργανώσεις, εφόσον βέβαια η εκάστοτε κυβέρνηση δώσει τη συγκατάθεσή της.

«Προς το παρόν όλα τα πλάνα είναι θεωρητικά και με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ολοκληρωθεί η σεζόν. Το σίγουρο είναι ότι μέχρι τις 3 Αυγούστου όλα πρέπει να έχουν τελειώσει, όπως και το Champions League και το Europa League. Η κατάσταση είναι σπάνια. Πρέπει να είμαστε ευέλικτοι. Αν σταματήσει η κρίση, θα αρχίσουμε νωρίτερα», ανέφερε αρχικά ο πρόεδρος της UEFA και συμπλήρωσε:

«Η μόνη λανθασμένη απόφαση θα είναι να παίξουμε με έναν τρόπο που θα έβαζε σε κίνδυνο την υγεία των παικτών, των οπαδών και των διαιτητών. Ωστόσο, αν δεν υπάρχει κίνδυνος, δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Χρειαζόμαστε τον αθλητισμό. Ο κόσμος είναι με άγχος και πίεση. Το ποδόσφαιρο είναι μία σοβαρή βιομηχανία που απευθύνεται στον κόσμο. Ωστόσο οι σούπερ σταρ αυτή τη στιγμή είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές.

Έχουμε πολλά πλάνα για να επανεκκινήσουμε το Champions League και το Europa League τον Μάιο, τον Ιούνιο, τον Ιούλιο ή να μην παίξουμε ξανά. Υπάρχει μια ομάδα εργασίας ανάμεσα στην UEFA, στα πρωταθλήματα και στις ομάδες. Αν οι κυβερνήσεις δεν μας αφήσουν να παίξουμε, δεν θα παίξουμε. Εξαρτάται από τις κυβερνήσεις. Σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα κεκλεισμένων των θυρών και με τηλεόραση. Το ποδόσφαιρο είναι αυτό που θέλει ο κόσμος».