Στα... δύο οι Ολλανδοί για τη συνέχιση ή μη της σεζόν

Σε δύο στρατόπεδα φαίνεται πως είναι χωρισμένοι στην Ολλανδία αναφορικά με το αν πρέπει να συνεχιστεί το πρωτάθλημα ή όχι.

Στα... δύο οι Ολλανδοί για τη συνέχιση ή μη της σεζόν

Διχασμένες εμφανίζονται οι ομάδες του ολλανδικού πρωταθλήματος, αναφορικά με τη συνέχιση ή μη της σεζόν, η οποία έχει διακοπεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Επισήμως η ομοσπονδία και η λίγκα της χώρας τηρούν στάση αναμονής, ευθυγραμμιζόμενες με τις θέσεις της UEFA, όμως η απόφαση του γειτονικού Βελγίου να κηρύξει πρόωρο τέλος στη σεζόν έχει ανοίξει για τα καλά τη συζήτηση και στην Ολλανδία. Οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουν προγραμματίσει τηλεδιάσκεψη για την προσεχή Τρίτη (7/4), όμως ο ολλανδικός Τύπος αποκαλύπτει ότι ήδη στήνεται ένα σκηνικό έντονων διαφωνιών.

Ο πρώτος που πήρε θέση, και μάλιστα απόλυτη, ήταν ο τεχνικός διευθυντής του Άγιαξ, Μαρκ Όφερμαρς. «Η Eredivisie έχει πεθάνει», ήταν η δήλωση του παλιού διεθνούς άσου στην εφημερίδα «De Telegraaf», ενώ με την ίδια άποψη συντάσσονται η Άλκμααρ και η Αϊντχόφεν.

«Υπάρχει ακόμη μεγάλη αβεβαιότητα για την εξέλιξη του κορονοϊού. Οι αγώνες έχουν ελάχιστη σημασία», ανέφερε σε δήλωσή του ο Ρομπέρτο Έενχοορν, τεχνικός διευθυντής της Άλκμααρ, η οποία ισοβαθμεί με τον Άγιαξ στην κορυφή της βαθμολογίας στο σημείο της διακοπής του πρωταθλήματος. «Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να παίξουμε τους υπόλοιπους αγώνες», είπε από την πλευρά του ο Τόον Γκέρμπραντς, τεχνικός διευθυντής της Αϊντχόφεν, η οποία εδρεύει στην περιοχή που αποτελεί επίκεντρο της πανδημίας στην Ολλανδία.

Στον αντίποδα, πάντα σύμφωνα με τον ολλανδικό Τύπο, βρίσκονται η Φέγενορντ και η Βίλεμ. Ιδιαίτερα ο σύλλογος του Ρότερνταμ αναμένεται να υποστηρίξει έντονα τη θέση της UEFA, ότι δηλαδή θα πρέπει να τηρηθεί στάση αναμονής μέχρι να φανεί ποια θα είναι η πορεία της πανδημίας το επόμενο διάστημα. Το κίνητρο της Φέγενορντ φαίνεται να είναι κυρίως αγωνιστικό, δεδομένου ότι, από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία ο βετεράνος Ντικ Άντβοκαατ, η ομάδα ανέβηκε από τη 12η στην 3η θέση και βρίσκεται στο -6 από τους δύο συμπρωτοπόρους.

Οι σύλλογοι που βρίσκονται στο μέσον της κατάταξης φαίνεται ότι δεν έχουν πάρει ως τώρα ξεκάθαρη θέση, ενώ υπέρ της διακοπής του πρωταθλήματος εμφανίζονται οι τέσσερις τελευταίοι της βαθμολογίας, ήτοι οι Τσβόλε, Φορτούνα Σιτάρντ, Ντεν Χάαγκ και Βάαλβαϊκ. Η θέση τους πιθανότατα σχετίζεται με ένα έγγραφο της ομοσπονδίας που διέρρευσε στον Τύπο, το οποίο σε περίπτωση οριστικής διακοπής του πρωταθλήματος προβλέπει παραμονή όλων των ομάδων στην Eredivisie και προβιβασμό δύο ομάδων από τη δεύτερη κατηγορία, ώστε το πρωτάθλημα της επόμενης σεζόν να διεξαχθεί με 20 ομάδες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ