Nαουέλ: Ο «έλεγχος» του στην Τενερίφη

Παίζει περισσότερο απ' ότι σε Ολυμπιακό και Ντεπορτίβο Λα Κορούνια ο Αργεντινός εξτρέμ Ναουέλ Λέιβα στην Τενερίφη με τους ανθρώπους της να σκέφτονται τη διατήρηση του στο ρόστερ τους.

Nαουέλ: Ο «έλεγχος» του στην Τενερίφη

Τον θυμάστε τον Ματίας Ναουέλ Λέιβα;

Ο 23χρονος (Ισπανο-)Αργεντινός εξτρέμ, που πέρασε και... δεν ακούμπησε από τον Ολυμπιακό την περσινή σεζόν (2018-19), μ' αποτέλεσμα να φύγει την τελευταία ημέρα του Γενάρη της περασμένης χρονιάς, δεν στέριωσε ούτε στη Ντεπορτίβο Λα Κορούνια, όπου δόθηκε δανεικός.

Το παράδειγμα προς αποφυγήν με Ναουέλ!

Από το περασμένο καλοκαίρι ανήκει, με κανονική μεταγραφή, στην Τενερίφη της Segunda Division παρά την πτωτική πορεία που κατέγραψε στο «Γ. Καραϊσκάκης» και συνεχίστηκε στο «Ριαθόρ».

Παρότι δεν έχει δικαιώσει σε απόλυτο βαθμό τις προσδοκίες του τεχνικού διευθυντή Βίκτορ Μορένο που τον έφερε στην ομάδα των Καναρίων Νήσων, είναι σημαντικός για τον προπονητή (και παλαίμαχο άσο της Βαλένθια) Ρουμπέν Μπαράχα όπως αναφέρει η ιστοσελίδα eldorsal.com, που παραθέτει τον «έλεγχο» των φετινών του πεπραγμένων.

«Αγωνίζεται τόσο δεξιά όσο και δεξιά και βελτιώνεται συνεχώς σε αμυντική προσφορά αλλά κι η ικανότητα του να δημιουργεί αμυντικές ανισορροπίες στους αντιπάλους με τις ατομικές του προσπάθειες τον καθιστούν «κλειδί» για την ομάδα που βρίσκεται στο μέσον της βαθμολογίας

Έχει αγωνιστεί σε 24 ματς (22 πρωταθλήματος και 2 Κυπέλλου), παρότι παραγωγικά δεν... σκίζει (1 γκολ και 3 ασίστ σε 1.546 λεπτά).

Ανά αγώνα έχει 38.5 επαφές με την μπάλα κατά μ.ο., 19.5 σωστές μεταβιβάσεις (με 79% επιτυχία). Ωστόσο μόνο 0.8 είναι σημαντικες πάσες και επιχειρεί... μισό σουτ ανά αγώνα.

Επιπλέον έχει 1,7 επιτυχημένη ντρίπλα ανά 90λεπτο (ποσοστό επιτυχία 49%) και κερδίζει τέσσερις μονομαχίες ανά αναμέτρηση».

Νούμερα που φέρεται, πάντως, πως κάνουν τους ιθύνοντες της Τενερίφης να έχουν σκέψεις παραμονής του στην ομάδα του και του χρόνου.