Το παράδειγμα προς αποφυγήν με Ναουέλ!

Ο Ματίας Ναουέλ είναι ο ορισμός του παίκτη που δεν πρέπει να υπάρχει βιασύνη ως προς τα ασφαλή συμπεράσματα. Δεν «έπιασε» στον Ολυμπιακό, δεν έχει «πιάσει» ούτε και στην Τενερίφη στη Segunda Division.

Το παράδειγμα προς αποφυγήν με Ναουέλ!

Τον περασμένο Νοέμβριο έκλεισε τα 23 του. Σε οκτώ μήνες θα γίνει 24. Κι ακόμα θεωρείται… ταλέντο. Ο λόγος για τον Ματίας Ναουέλ, έναν ποδοσφαιριστή που ήρθε στον Ολυμπιακό το καλοκαίρι του 2018 από τη Βιγιαρεάλ ως ο παίκτης που θα ανέβαζε επίπεδο τα άκρα των Πειραιωτών.

Τελικά ο Ναουέλ έκανε μία… τρύπα στο νερό, καθώς ποτέ δεν έπεισε τον Πέδρο Μαρτίνς για τις ικανότητές του. Είχε 11 συμμετοχές με 1 γκολ (σε ένα αδιάφορο ματς με την Παναχαϊκή) και 1 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2019 αποφασίστηκε να πάει δανεικός στη Λα Κορούνια στη Segunda Division με οψιόν αγοράς μάλιστα από την ομάδα της Γαλικίας. Κι εκεί όμως πάλι ελάχιστα πράγματα. Είχε 13 συμμετοχές χωρίς γκολ, αλλά στα περισσότερα ματς μπήκε ως αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Επέστρεψε τυπικά το καλοκαίρι του 2019 στον Ολυμπιακό, όμως η απόφαση του Μαρτίνς ήταν ειλημμένη. Είχε κρίνει ότι ο 23χρονος Αργεντινός δεν μπορούσε να προσφέρει το κάτι παραπάνω στους «ερυθρόλευκους» και για αυτό τον λόγο αποχώρησε ως ελεύθερος στα τελειώματα του καλοκαιριού. Τον απέκτησε τελικά στις 30 Αυγούστου η Τενερίφη.

Και πάλι όμως τα ίδια… Και πάλι οι πτήσεις του ήταν χαμηλές. Μόλις 1 γκολ σε 24 παιχνίδια στη Segunda Division.

Ο Ναουέλ εδώ και μία διετία επιβεβαιώνει τον λόγο που η Βιγιαρεάλ «καιγόταν» να τον παραχωρήσει. Στην Ισπανία πιστεύουν ότι θα βρει τον δρόμο του και πως ίσως οι ομάδες που επέλεξε να συνεχίσει την καριέρα του δεν ταίριαζαν στο στυλ του. Ωστόσο δεν παύει να είναι μία πραγματικότητα το γεγονός ότι σε Ολυμπιακό, Λα Κορούνια και Τενερίφη πολύ απλά δεν έδειξε τίποτε απολύτως.

Ο Αργεντινός αποτελεί το παράδειγμα προς αποφυγήν ως προς τη βιασύνη με την οποία βγαίνουν διάφορα συμπεράσματα. Με τον Ναουέλ υπήρχε ενθουσιασμός στο άκουσμα της μεταγραφής του στους Πειραιώτες, αλλά έως τώρα έχει εξελιχθεί σε μία ποδοσφαιρική φούσκα.