Μείωση μισθών και στην Λεβερκούζεν

Ο αρχηγός της Λεβερκούζεν Λαρς Μπέντερ επιβεβαίωσε την μείωση μισθών στον σύλλογο προκειμένου να βοηθήσουν οικονομικά τον σύλλογο την περίοδο της πανδημίας

Μείωση μισθών και στην Λεβερκούζεν

Μία ακόμα ομάδα της Bundesliga προέβη σε μείωση μισθών, σε μία της προσπάθεια να περιορίσει την οικονομική χασούρα εξαιτίας της κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό. Ο λόγος για την Λεβερκούζεν, στην οποία παίκτες, προσωπικό και μέλη της διοίκησης του συλλόγου αποδέχτηκαν ένα μη καθορισμένο «κόψιμο» των απολαβών τους.

Το σχετικό θέμα επιβεβαίωσε σε δηλώσεις του ο αρχηγός των «ασπιρίnων», Λαρς Μπέντερ, αμέσως μετά το τέλος της προπόνηση της ομάδας, κατά την οποία οι ποδοσφαιριστές γυμνάζονται μόνο σε ζευγάρια.

«Η ομάδα είναι έτοιμη να "παραιτηθεί" από μέρος των μισθών, προκειμένου να στηρίξει το σύλλογο στην προσπάθεια που καταβάλλει για να σταθεί οικονομικά στη διάρκεια της κρίσης που βιώνουμε», ήταν το σχόλιο του Μπέντερ. Σημειώνεται πως σε ανάλογη κίνηση έχουν προβεί ακόμα ομάδες του γερμανικού πρωταθλήματος, όπως είναι η Μπάγερν Μονάχου και η Μπορούσια Ντόρτμουντ.

Υπενθυμίζεται επίσης, πως η Λεβερκούζεν ήταν και μία από τις τέσσερις ομάδες της Bundesliga στο σχέδιο να πριμοδοτήσουν με το συνολικό ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ τις υπόλοιπες 14 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της Γερμανία αλλά και εκείνες της 2ης κατηγορίας (Bundesliga 2), αποδίδοντας τα χρήματα στην Π.Ο. της χώρας.