Μπαρτσελόνα: Πόσα χρήματα κερδίζει από τη μείωση των μισθών

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αποδέχτηκαν την πρόταση της διοίκησης για μείωση 70% των μισθών τους, κάτι που έχει δώσει μεγάλη ανάσα στον σύλλογο. Διαβάστε πόσα χρήματα θα κρατήσει στα ταμεία της η διοίκηση της ομάδας της Βαρκελώνης, από τη μείωση του Μέσι

Μπαρτσελόνα: Πόσα χρήματα κερδίζει από τη μείωση των μισθών

Οι ποδοσφαιριστές της Μπαρτσελόνα αποδέχτηκαν την πρόταση της διοίκησης για μείωση 70% των μισθών τους, κάτι που έχει δώσει μεγάλη ανάσα στον σύλλογο.

Τα χρήματα που θα κρατήσει στα ταμεία της η Μπάρτσα είναι 32 εκατομμύρια ευρώ!

Τα περισσότερα από αυτά θα εξοικονομηθούν από τους αρχηγούς. Μόνο στην περίπτωση του Λιονέλ Μέσι το ποσό της μείωσης φτάνει τα 5 εκατομμύρια ευρώ, καθώς είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος. Να θυμίσουμε ότι ο Αργεντινός δώρισε και 1 εκατομμύριο ευρώ πριν από λίγες ημέρες σε δύο νοσοκομεία.

Από εκεί και πέρα οι Τζέραρντ Πικέ και Σέρχιο Μπούσκετς θα δεχθούν μείωση 1,5 εκατομμυρίου ευρώ ο καθένας, ενώ ο τέταρτος αρχηγός ο Σέρτζι Ρομπέρτο θα δεχθεί μείωση 700.000 ευρώ.

Στους ακριβοπληρωμένους παίκτες που δεν είναι αρχηγοί ανήκουν ο Αντουάν Γκριεζμάν, όπου δεν θα πάρει 2,1 εκατομμύρια ευρώ, ενώ τα χρήματα που εξοικονόμησε η Μπαρτσελόνα από τον Σουάρες φτάνουν στα επίπεδα των Πικέ και Μπούσκετς.

Το ποδοσφαιρικό τμήμα της Μπαρτσελόνα έκανε δεκτή την πρόταση της διοίκησης για μείωση των μισθών τους στο πλαίσιο των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας του κορονοϊού στο κλαμπ, μια απόφαση που εξήραν δύο εμβληματικοί αρχηγοί του πρόσφατου παρελθόντος.

Ο λόγος για τους Κάρλες Πουγιόλ και Τσάβι, καθώς αμφότεροι εξύμνησαν τους μέχρι πρότινος συμπαίκτες τους στην καταλανική ομάδα για την απόφασή τους να δεχθούν μείωση μισθών, βοηθώντας έτσι το προσωπικό που εργάζεται στο καταλανικό κλαμπ να μη χάσει τα χρήματά του.

πηγή: ΑΠΕ