Πέθανε ο Παπέ Ντιούφ - Μήνυμα Βαλμπουενά: «Η Μασσαλία θα κλάψει για τον Παπέ»

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ, Παπέ Ντιούφ , ο οποίος είχε προσβληθεί από τον κορονοϊό. Τι δήλωσε ο Ματιέ Βαλμπουνέα.

Πέθανε ο Παπέ Ντιούφ - Μήνυμα Βαλμπουενά: «Η Μασσαλία θα κλάψει για τον Παπέ»

Απεβίωσε ο πρώην πρόεδρος της Μαρσέιγ, Παπέ Ντιούφ σε ηλικία 68 ετών, μετά την μόλυνσή του από τον κορονοϊό, όπως ανακοίνωσε η γαλλική ομάδα.
«Με μεγάλη θλίψη η Μαρσέιγ πληροφορήθηκε το θάνατο του Παπέ Ντιούφ», ανέφερε ο σύλλογος στο επίσημο λογαριασμό του στο Twitter. «Ο Παπέ θα παραμείνει στην καρδιά της Μαρσέιγ για πάντα, ως ένας από τους σπουδαίους αρχιτέκτονες στην ιστορία του συλλόγου. Στέλνουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους αγαπημένους του».
Ο 68χρονος Σενεγαλέζος προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Fann» του Ντακάρ από το περασμένο Σάββατο. Τις τελευταίες δύο ημέρες η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε και διασωληνώθηκε. Έγιναν προσπάθειες για την αεροδιακομιδή του σε νοσκομείο της Νίκαιας, το οποίο ειδικεύεται σε μολυσματικές ασθένειες.

Πρώην δημοσιογράφος και μάνατζερ παικτών, ο Ντιούφ ήταν πρόεδρος της Μαρσέιγ από το 2005 έως το 2009, όταν τελείωσε δύο φορές δεύτερη στη Ligue 1 και έφτασε σε δύο τελικούς του γαλλικού Κυπέλλου, χάνοντας και τους δύο. Η Μαρσέιγ στέφθηκε πρωταθλήτρια το έτος μετά την αναχώρησή του.
«Θα θυμόμαστε τον Παπέ Ντιούφ ως χαρισματικό, φιλόδοξο και παθιασμένο ηγέτη», ήταν η ανακοίνωση της γαλλικής λίγκα (LFP).

Για τον θάνατο του Παπέ Ντιούφ μίλησε στην εφημερίδα «L' Equipe» ο Ματιέ Βαλμπουενά. Ο Γάλλος του Ολυμπιακού δήλωσε συγκλονισμένος από την είδηση του θανάτου του παλιού προέδρου της Μαρσέιγ, Παπέ Ντιούφ, ο οποίος έχασε την «μάχη» με τον κορωνοϊό, σε ηλικία 68 ετών.

«Ήμουν στο κρεβάτι μου και έπαθα σοκ. Έμαθα την Δευτέρα ότι ήταν άρρωστος, μίλησα με τον Χοσέ Ανιγκό και άλλους ανθρώπους. Είναι πολύ δύσκολο. Ο πρόεδρος ήταν ένας σπουδαίος άνθρωπος με μεγάλη καρδιά. Πάντα με το χαμόγελο. Πάντα μας... υπνώτιζε με τον λόγο του, είχε χάρισμα με τους ανθρώπους».

Ο Βαλμπουνέα αγωνίστηκε στη Μαρσέιγ από το 2006 ως το 2014 με πρόεδρο τον Παπέ Ντιούφ: «Πρώτη φορά τον είδα όταν υπέγραψε το συμβόλαιο μου το 2006. Ήταν μία εκπληκτική παρουσία. Για μένα είναι ο κορυφαίος πρόεδρος στην σύγχρονη ιστορία της Μαρσέιγ. Όταν έφυγε το 2009, η ομάδα ήταν σε πολύ καλή κατάσταση. Είχε άριστη συνεργασία με τους παίκτες, τους υπαλλήλους της ομάδας. Ξέρω ότι η Μασσαλία θα κλάψει για τον Παπέ Ντιούφ, αγαπούσε την Μαρσέιγ και το ποδόσφαιρο».