Bundesliga: Παράταση αναβολής, προς αρχές Μαΐου η έναρξη

Τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου θα διαρκέσει η αναβολή του πρωταθλήματος της Bundesliga, όπως αποφάσισε η διοργανώτρια του κορυφαίου γερμανικού πρωταθλήματος την Τρίτη (31/3).

Bundesliga: Παράταση αναβολής, προς αρχές Μαΐου η έναρξη

Όπως αναμενόταν, το πρωτάθλημα της Bundesliga θα παραμείνει αδρανές τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου, όπως αποφάσισε η διοργανώτρια κατά τη συνεδρίαση που είχε την Τρίτη (31/3).

Θεωρείτο δεδομένο ότι οι διοργανωτές θα δώσουν παράταση στην αναβολή του πρωταθλήματος, όπως κι έγινε μετά τη νέα συνεδρίαση, εξαιτίας φυσικά της πανδημίας του κορονοϊού που πλήττει όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα τη Γερμανία.

Η DFL έλαβε σοβαρά υπόψη της το γεγονός ότι ομάδες όπως η Άιντραχτ Φρανκφούρτης και η Χέρτα Βερολίνου είναι σε καραντίνα λόγω των κρουσμάτων του κορονοϊού.

Από την άλλη, δεν περνάει απαρατήρητο ότι τα κρούσματα αυξάνονται συνεχώς στη χώρα. Επιπλέον υπάρχουν και οι νόμοι απαγόρευσης κυκλοφορίας, επομένως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και η απόφαση για νέα αναβολή δεν προκαλεί καμία έκπληξη.

Το ίδιο βεβαίως ισχύει και για τη δεύτερη κατηγορία του ποδοσφαίρου της χώρας, τη Bundesliga 2, ενώ οι προπονήσεις των ομάδων έχουν αναβληθεί φυσιολογικά μέχρι και τις 5 Απριλίου.