Το δίλημμα της Βίλεμ για Βρουσάι και ο… Τσιμίκας

Ο δανεισμός του Μάριου Βρουσάι στη Βίλεμ ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και στο Τίλμπουργκ ζυγίζουν όλα τα δεδομένα που έχουν για την περίπτωση του.

Το δίλημμα της Βίλεμ για Βρουσάι και ο… Τσιμίκας

Μία ομάδα… δανεικούς έχει ο Ολυμπιακούς και η πλειοψηφία αυτών αγωνίζεται σε συλλόγους του εξωτερικού. Ένας από αυτού που θα μας απασχολήσει το ερχόμενο καλοκαίρι είναι ο Μάριος Βρουσάι.

Βίλεμ: Μιλάει με Βρουσάι και το σκέφτεται...

Ο 21χρονος εξτρέμ συμπληρώνει 1,5 χρόνο δανεικός στη Βίλεμ και τους πρώτους του μήνες είχε κάνει τη διαφορά. Είναι πιάσει πολύ υψηλά στάνταρ απόδοσης και μάλιστα είχε αναγκάσει τότε και τους μεγάλους του ολλανδικού ποδοσφαίρου να ασχοληθούν με την περίπτωση του. Τότε ο Άγιαξ τον είχε παρακολουθήσει σε αρκετά ματς.

Η φετινή σεζόν δεν εξελίσσεται με τον ίδιο τρόπο για τον Μάριο Βρουσάι. Οι επιδόσεις του δεν είναι το ίδιο καλές, αλλά έχει ταλαιπωρηθεί και από τραυματισμό. Ο δανεισμός του ολοκληρώνεται τον Ιούνιο και η Βίλεμ διατηρεί το δικαίωμα να ενεργοποιήσει την οψιόν και να τον κάνει δικό της.

Με ένα ποσό κοντά στο 1,5 εκατ. ευρώ οι Ολλανδοί μπορούν να πάρουν τον Βρουσάι από τον Ολυμπιακό. Βέβαια, στη συμφωνία μεταξύ των δύο ομάδων έχει μπει όρος που επιτρέπει στους Πειραιώτες να κάνουν επαναγορά του ποδοσφαιριστή.

Ποια είναι τα δεδομένα από την Ολλανδία; Πρώτα απ' όλα η Βίλεμ αυτή τη στιγμή φαίνεται αναποφάσιστη για το θέμα του Βρουσάι. Δεν έχει καταλήξει αν θα τον κρατήσει ή όχι, ενώ βρίσκεται σε επαφή μαζί του για να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις και τα "θέλω" του παίκτη.

Από την άλλη έχουν στο μυαλό τους και την περίπτωση του Κώστα Τσιμίκα. Ο Έλληνας μπακ αναγεννήθηκε στη Βίλεμ, ο Ολυμπιακός τον πήρε πίσω και αυτή τη στιγμή έχει έναν ποδοσφαιριστή που τον θέλει η μισή Ευρώπη. Στο Τίλμπουργκ έχουν αυτό το σενάριο στο μυαλό του και το έχουν διότι ο Βρουσάι την πρώτη σεζόν έκανε πράγματα και θαύματα, ενώ το ίδιο καλά ξεκίνησε και φέτος. Ο Μάριος έφτασε μέχρι και στην Εθνική Ελλάδας, αλλά στη συνέχεια έμεινε πίσω.