Τα υπόλοιπα τμήματα της Μπαρτσελόνα, πλην του ποδοσφαιρικού, δέχθηκαν το «ψαλίδι»!

Η πρόταση της διοίκησης της Μπαρτσελόνα έγινε αποδεκτή από τα υπόλοιπα τμήματα του Καταλανικού συλλόγου. Απομένει το ποδοσφαιρικό...

Τα υπόλοιπα τμήματα της Μπαρτσελόνα, πλην του ποδοσφαιρικού, δέχθηκαν το «ψαλίδι»!

Απέφεραν καρπούς οι διαβουλεύσεις της διοίκησης της Μπαρτσελόνα με τους αρχηγούς των επαγγελματικών της τμημάτων (μπάσκετ, χάντμπολ, χόκεϊ με πατίνια και ποδόσφαιρο σάλας) ούτως ώστε να μπουν στο περίφημο ERTE (σ. συνθήκη προσωρινής διακοπής εργασίας) που θέσπισε η Ισπανική Κυβέρνηση κι επιτρέπει μείωση μισθών κατά τη διάρκεια της κρίσης η οποία αποτελεί απότοκο του κορονοϊού.

Όπως έγινε γνωστό τόσο ο Άντε Τόμιτς (αρχηγός της ομάδας μπάσκετ) όσο κι οι Βίκτορ Τόμας (του χάντμπολ), Αϊτόρ Αγκουρόλα (χόκεϊ με πατίνια) κι ο Σέρχιο Λοθάνο (της ομάδας του ποδοσφαίρου σάλας) αποδέχθηκαν την διοικητική πρόταση.

Ωστόσο τώρα αρχίζουν τα... δύσκολα για τους διοικούντες της Μπάρσα αφού απομένει η απάντηση του αντίστοιχου της πρώτης ομάδας του ποδοσφαιρου.

Ήτοι του Λιονέλ Μέσι.

Κι εδώ ακριβώς έγκειται το «αγκάθι» - αφού όχι μόνο απορροφά το 70% των πληρωμών του συλλόγου - αλλά τις προάλλες είχε καταγραφεί αντίρρηση από πλευράς ποδοσφαιριστών στο να δεχθούν μείωση που κατά πληροφορίες έφτανε στο 70% του μισθού τους αντιπροτείνοντας μια της τάξης - μάξιμουμ - του 30%...

Εκείνη η άρνηση είχε οδηγήσει τους ιθύνοντες του Καταλανικού συλλόγου στη γνωστοποίηση ότι θα προχωρήσεουν σε περικοπές - ακόμη και δίχως συμφωνία μαζί τους - και θα τους βάλει σε καθεστώς προσωρινής ανεργίας, όπως κι όλους τους υπαλλήλους, για να αντιμετωπίσει η ομάδα τις οικονομικές απώλειες που συνδέονται με τον κορονοϊό.

Ωστόσο η διοίκηση των "μπλαουγκράνα" συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους ποδοσφαιριστές, ελπίζοντα πως σύντομα θα υπάρξει λύση και με αυτούς

Υπενθυμίζεται ότι οι αρχηγοί των ομάδων στην La Liga και την Segunda Division συναντήθηκαν με τον Νταβίντ Αγκάνθο (πρόεδρος του συνδέσμου ποδοσφαιριστών της Ισπανίας) και τον ενημέρωσαν ότι είναι αντίθετοι στις περικοπές μισθών.