Της Μπάγερν Μονάχου η ιδέα της οικονομικής ενίσχυση των 20 εκ. ευρώ!

Εμπνευστές του σχεδίου ενίσχυσης των ομάδων της Bundesliga και της Bundesliga 2 με 20 εκ. ευρώ από τις εκπροσώπους της Γερμανίας στο Champions League ήταν οι ιθύνοντες της Μπάγερν Μονάχου

Της Μπάγερν Μονάχου η ιδέα της οικονομικής ενίσχυση των 20 εκ. ευρώ!

Πολλά έχουμε ακούσει και διαβάσει τις τελευταίες δύο εβδομάδες για την αλληλεγγύη που επιδεικνύουν άνθρωποι του αθλητισμού και του ποδοσφαίρου. ειδικότερα, μετά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού.

Μεταξύ αυτών εξέχουσα θέση έχει η κίνηση των τεσσάρων εκπροσώπων της Bundesliga στο Champions League (Μπάγερν Μονάχου, Μπορούσια Ντόρτμουντ, Λειψία και Μπάγερ Λεβερκούζεν) να πριμοδοτήσουν με το συνολικό ποσό των 20 εκ. ευρώ τις υπόλοιπες 14 ομάδες της κορυφαίας κατηγορίας της Γερμανία αλλά και εκείνες της 2ης κατηγορίας (Bundesliga 2), αποδίδοντας τα χρήματα στην Π.Ο. της χώρας.

Το ερωτηματικό ήταν ποιανού ήταν η εν λόγω, αξιέπαινη, ενέργεια κι όπως έγινε γνωστό μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας «Bild» εκείνοι που την εμπνεύστηκαν ήταν οι ιθύνοντες της Μπάγερν Μονάχου.

Ο εκτελεστικός διευθυντής (και παλιά δόξα) του Βαυαρικού σύλλογου, Καρλ Χάιντζ Ρουμενίγκε έκανε την πρόταση για τη δωρεά, με τους ομολόγους του των άλλων τριών ομάδων να την αποδέχονται.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι οι άνθρωποι της Μπάγερν Μονάχου (που και στο παρελθόν έχουν βοηθήσει, οικονομικά, την άμεση ανταγωνίστρια τους Μπορούσια Ντόρτμουντ, όταν εκείνη ήταν ένα βήμα πριν το φαλιμέντο...) δεν θέλησαν να πάρουν τη δόξα και τα εύσημα μόνοι τους.


Έτσι στην αποκάλυψη στο Γερμανικό έντυπο προέβη ο πρόεδρος των «κιτρινόμαυρων» της Βεστφαλίας, Χανς Γιόακιμ Βάτσκε που υποστήριξε πως η βασική ιδέα για τη δωρέα έπεσε στο τραπέζι από τους ανθρώπους της Μπάγερν και δη από τον «Κάλε».

Μια πρόταση που έγινε μετά από συζητήσεις απόδεκτη και από τους ανθρώπους των άλλων τριών ομάδων και εν συνεχεία ανακοινώθηκε και επίσημα, επιδεικνύοντας την αλληλεγγύη των οικονομικά ισχυρών του Γερμανικού φούτμπολ προς τους ασθενέστερους.