Κάρελ Πομπόρσκι: Παρέλυσε το μάγουλό του από τσίμπημα τσιμπουριού! (pic)

Ο παλαίμαχος Τσέχος ποδοσφαιριστής Κάρελ Πομπόρσκι επλήγη από τη νόσο Lyme που του παρέλυσε προσωρινά το πρόσωπο!

Κάρελ Πομπόρσκι: Παρέλυσε το μάγουλό του από τσίμπημα τσιμπουριού! (pic)

Ο Κάρελ Πομπόρσκι έκανε μια σημαντική διεθνή καριέρα παίζοντας μεταξύ άλλων στις Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπενφίκα και Λάτσιο και καταγράφοντας 118 συμμετοχές στην εθνική ομάδα της Τσεχίας.

Ο Πομπόρκσι, σήμερα 46 ετών, χρειάστηκε άμεση ιατρική βοήθεια και κρατήθηκε στο νοσοκομείο όπου του χορήγησαν αντιβιοτικά για να καταπολεμήσουν τη λοίμωξη που υπέστη.

Το θέμα αποκάλυψε η εφημερίδα «Express», η οποία ανέφερε ότι αιτία της λοίμωξης ήταν ένα τσιμπούρι που ζούσε στα γένια του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή. Όταν το έσπασε, το σημείο του προσώπου του μολύνθηκε.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το αριστερό του μάγουλο να παραλύσει και να χρειαστεί να ξεκινήσει αποκατάσταση προκειμένου να το επαναφέρει στην αρχική του κατάσταση.

Ο Πομπόρσκι δεν είναι ο μοναδικός αθλητής που κόλλησε τη νόσο του Lyme. Ο πρώην αρχηγός της Αγγλίας Μάτ Ντόουσον χρειάστηκε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στην καρδιά όταν τον τσίμπησε τσιμπούρι ενώ έκανε βόλτα!

Αλλά και μεγάλα αστέρια του Χόλιγουντ, όπως ο Μπεν Στίλερ και ο Ρίτσαρντ Γκιρ έχουν περάσει παρόμοιες περιπέτειες.

Το πιο κοινό σημάδι της λοίμωξης είναι ένα κυκλικό κόκκινο δερματικό εξάνθημα γύρω από το αρχικό τσίμπημα.

Στον καθένα ωστόσο εμφανίζεται με διαφορετικά συμπτώματα, όπως υψηλή θερμοκρασία, πονοκεφάλους, πόνο των μυών και των αρθρώσεων, καθώς και κόπωση.

Οι γιατροί συνήθως συνταγογραφούν μηνιαία αντιβιοτικά για την καταπολέμηση της νόσου, αλλά ορισμένοι πάσχοντες μπορούν να περάσουν χρόνια με τα συμπτώματα της νόσου του Lyme.

Δείτε τη φωτογραφία με το παραμορφωμένο πρόσωπο του Πομπόρσκι