Ο Καρεμπέ θυμήθηκε όταν ο Λορένθο Σανθ τού έλεγε «Κριστιάν, γιε μου, μην ανησυχείς»

Πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή και την καριέρα του Κριστιάν Καρεμπέ είχε διαδραματίσει ο Λορένθο ΣανθΟ αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε «δεύτερο πατέρα» τον αποβιώσαντα πρώην πρόεδρο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Ο Καρεμπέ θυμήθηκε όταν ο Λορένθο Σανθ τού έλεγε «Κριστιάν, γιε μου, μην ανησυχείς»

Ο εμβληματικός πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης Λορένθο Σανθ, που έφυγε από τη ζωή λόγω κορονοϊού την περασμένη εβδομάδα, ήταν αυτός που το καλοκαίρι του 1997 είχε φέρει τον Κριστιάν Καρεμπέ στη «βασίλισσα».

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού χαρακτήρισε «δεύτερο πατέρα» τον Σανθ, απέτισε φόρο τιμής στη μνήμη του και γύρισε τον χρόνο 23 χρόνια πίσω.

Σε δηλώσεις του στο ισπανικό πρακτορείο ειδήσεων (EFE) o Καρεμπέ είπε:

«Ήταν δεύτερος πατέρας για εμένα. Ο άνθρωπος που από το πρώτο τηλεφώνημα με βοήθησε, λέγοντας ότι με θέλει στη Ρεάλ».

Αναφερόμενος στο χρονικό της μεταγραφής του από τη Σαμπντόρια στη Ρεάλ το καλοκαίρι του 1997, θυμήθηκε:

«Ήμουν με την εθνική Γαλλίας στο Euro '96 και με φώναξε στο γραφείο του ο προπονητής μας, ο Εμέ Ζακέ. Νόμιζα ότι θα μου έλεγε πως θα ξεκινήσω βασικός στο επόμενο παιχνίδι ή κάτι τέτοιο. Όμως μου δίνει το ακουστικό και μου λέει ότι κάποιος θέλει να μου μιλήσει. Ήταν ο Λορένθο Σανθ, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, που ήθελε να υπογράψουμε συμβόλαιο. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν αστείο. Είπα το ''ναι'' και κράτησα τον λόγο μου».

Η Σαμπντόρια προέβαλε αντιστάσεις και ο Καρεμπέ βρέθηκε εκτός πλάνων για ένα διάστημα:

«Πέρασα έξι δύσκολους μήνες, καθώς δεν έπαιζα, αλλά ο πρόεδρος μου έδινε θάρρος και μου μετέδιδε ηρεμία. ''Κριστιάν, γιε μου, μην ανησυχείς. Θα κάνεις πραγματικότητα το όνειρό σου όταν παίξεις στη Ρεάλ'', μου έλεγε. Υπήρχε και ο Φάμπιο Καπέλο που πήρε παίκτες από την Ιταλία, τον Πανούτσι, τον Ρομπέρτο Κάρλος, τον Ζέεντορφ. Θέλαμε να πάρουμε το Κύπελλο Πρωταθλητριών μετά από 32 χρόνια και τα καταφέραμε με το γκολ του Μιγιάτοβιτς στον τελικό με τη Γιουβέντους (1998)».

Ο Καρεμπέ ολοκλήρωσε τη συνέντευξή του τονίζοντας:

«Θέλω να στείλω μια μεγάλη αγκαλιά σε όλους του φίλους της Ρεάλ που περνάνε πολύ δύσκολες στιγμές. Επίσης, θα αναφερθώ και στην οικογένεια του Λορένθο Σανθ που θα θυμάμαι για πάντα την εικόνα του να βγαίνει από το αεροπλάνο με το κύπελλο στα χέρια και να το παρουσιάζει στην πόλη μπροστά σε χιλιάδες οπαδούς. Ήταν μια πανέμορφη και αξέχαστη εμπειρία».

Πηγή: ΑΠΕ