Οι 16 ομάδες σε καραντίνα και το πρωτάθλημα αρχίζει - Ένα σενάριο από την Πολωνία

Το σενάριο που εξετάζουν οι Πολωνοί για την επανέναρξη του πρωταθλήματος, βάζοντας σε καραντίνα 16 ομάδες.

Οι 16 ομάδες σε καραντίνα και το πρωτάθλημα αρχίζει - Ένα σενάριο από την Πολωνία

Πρόκειται απλά για ένα σενάριο. Σκέψεις που όμως εξετάζονται σοβαρά έτσι ώστε να διεξαχθούν κανονικά ποδοσφαιρικοί αγώνες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Przeglad Sportowy, το πολωνικό πρωτάθλημα θα μπορούσε να λήξει σε δύο μήνες. Προϋπόθεση να μπουν σε καραντίνα και οι 16 ομάδες που συμμετέχουν σε αυτό. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να γίνει σε δύο ή τέσσερα ξενοδοχεία προκειμένου να μειωθεί ο κίνδυνος μετάδοσης στους παίκτες.

Στην πρώτη περίπτωση θα υπάρχει χώρος υποδοχής οκτώ ομάδων σε κάθε ξενοδοχείο. Στη δεύτερη για τέσσερις. Με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσαν να παιχτούν τα ογδόντα οχτώ παιχνίδια που υπολείπονται για να κλείσει η σεζόν.

Βέβαια δεν πρόκειται για κάτι εύκολο. Κάτι τέτοιο συνεπάγεται την απομόνωση περίπου χιλίων ανθρώπων. Εκτός από αυτούς που σχετίζονται με τους συλλόγους, υπάρχουν κι αυτοί που σχετίζονται με τηλεοπτικούς φορείς, γιατρούς, οδηγούς και αξιωματικούς ασφαλείας.

Φυσικά δεν πρόκειται για μια απλή λύση και σίγουρα όχι εύκολα εφαρμόσιμη. Φανταστείτε αντίστοιχα στη χώρα μας παίκτες και στελέχη από Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και των υπολοίπων ομάδων στους ίδιους χώρους πριν και μετά τους αγώνες.

Βέβαια και ιατρικά θα ήταν μάλλον απίθανο να δοθεί έγκριση. Μάλλον ο συνωστισμός χιλίων και πλέον ανθρώπων δεν μοιάζει με ιδανική λύση τέτοια περίοδο.

Ο κορονοϊός έχει πλήξει και την Πολωνία καθώς τα κρούσματα του στην χώρα ανέρχονται σε 1.031, ενώ 14 άνθρωποι έχουν πεθάνει, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας σήμερα. Η κυβέρνηση έχει κλείσει σχολεία, θέατρα και κινηματογράφους μέχρι το Πάσχα, επιτρέπει στους κατοίκους να βγαίνουν από τα σπίτια τους μόνο για να καλύψουν κατεπείγουσες ανάγκες και έκλεισε τα σύνορα μέχρι τις 13 Απριλίου.