Η ήττα της Λάτσιο από τον Ολυμπιακό το 2007 ακόμα «στοιχειώνει» τον Λεντέσμα

Ο Κριστιάν Λεντέσμα δεν ξεχνά την ήττα (1-2) της Λάτσιο από τον Ολυμπιακό το 2007 στη Ρώμη, που κόστισε στους «λατσιάλι» τον αποκλεισμό τους από το Champions League

Η ήττα της Λάτσιο από τον Ολυμπιακό το 2007 ακόμα «στοιχειώνει» τον Λεντέσμα

Συνέντευξη στην ιταλική εφημερίδα «Corriere della Sera» παραχώρησε ο Κριστιάν Λεντέσμα και αναφέρθηκε στην καριέρα του στην Λάτσιο. Ο Ιταλοαργεντινός παλαίμαχος μέσος, ο οποίος αγωνίστηκε με τα χρώματα των «λατσιάλι» από το 2006 ως το 2015 και πραγματοποίησε 318 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια το 2018 στην Προ Πιατσέντζα.

Όπως φάνηκε όμως από τις δηλώσεις του, από ολόκληρη την ποδοσφαιρική του καριέρα ακόμα δεν μπορεί να ξεχάσει ένα παιχνίδι του στην Λάτσιο με αντίπαλο τον Ολυμπιακό.

Όταν ρωτήθηκε ποιο ματς από την καριέρα του θα ήθελε να επαναληφθεί, ο ίδιος απάντησε «το ματς Λάτσιο – Ολυμπιακός το 2007».

Την σεζόν 2007 – 2008 Λάτσιο και Ολυμπιακός συγκρούστηκαν στην φάση των ομίλων του Champions League. Οι δύο ομάδες, αφού πρώτα αναδείχτηκαν ισόπαλες 1-1 στην πρεμιέρα του γκρουπ στο «Γ. Καραϊσκάκης», συναντήθηκαν στο «Ολίμπικο» της Ρώμης στην προτελευταία αγωνιστική του ομίλου.

Η Λάτσιο άνοιξε το σκορ στο 30’ με τον Πάντεφ, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» πέτυχαν την ανατροπή και με τα γκολ των Γκαλέτι (35’) και Κοβάσεβιτς (64’) έφυγαν με το «διπλό» (1-2) από την «Αιώνια Πόλη».

Εκ του αποτελέσματος, ο ιταλικός σύλλογος αποκλείστηκε από την συνέχεια της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, καθώς τερμάτισε στην τελευταία θέση του ομίλου με πέντε πόντους, ενώ αντίθετα ο Ολυμπιακός ισοβάθμησε με την Ρεάλ Μαδρίτης στην πρώτη θέση του γκρουπ με 11 βαθμούς και πήρε την πρόκριση για τους «16» όπου συνάντησε την Τσέλσι.