Καναβάρο: «Να μάθουμε όλοι από την Κίνα»

Ο Φάμπιο Καναβάρο μίλησε για τον κορονοϊό αλλά και την Κίνα, η οποία πρέπει να γίνει παράδειγμα όλων μας.

Καναβάρο: «Να μάθουμε όλοι από την Κίνα»

Ο κορονοϊός παραμένει στο επίκεντρο της παγκόσμιας επικαιρότητας, με την πανδημία να έχει χτυπήσει πάνω από 400.000 ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο Φάμπιο Καναβάρο εμφανίστηκε απαισιόδοξος για το κατά πόσο θα ολοκληρωθούν τα εθνικά πρωταθλήματα σε Ιταλία και Ισπανία, ενώ τόνισε πως η Κίνα πρέπει να γίνει παράδειγμα όλων μας.

Αρχικά, ο Ιταλός τεχνικός σχολίασε ότι: «Έχει περάσει λιγότερο από ένας μήνας και δεν ξέρουμε τι θα γίνει στον κόσμο. Θα χρειαστεί πολύ χρόνος για να τελειώσει αυτό το ξέσπασμα σε Ιταλία και Ισπανία. Είναι πολύ δύσκολο να παίξεις ποδόσφαιρο εκεί, πριν το τέλος της σεζόν».

Εν συνεχεία, ρωτήθηκε αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην Γκουανγκζού όπου και βρίσκεται: «Ο κορονοϊός στην Γκουανγκζού έχει περιοριστεί σημαντικά και η ζωή έχει επιστρέψει στην κανονικότητα της. Δεν υπάρχουν πια περιορισμοί, ενώ σε δύο ημέρες βγήκα από την καραντίνα. Όλοι μας έχουμε επιστρέψει σε αυτά που κάνουμε.

Το να μένουν όλοι σπίτι είναι πολύ σημαντικό γιατί δεν δίνεις στον ιό την δυνατότητα να χτυπήσει και άλλους ανθρώπους. Πρέπει όλοι να μάθουν από την Κίνα, έχουν μεγαλύτερη εμπειρία σε τέτοιες καταστάσεις».